fbpx

Dvadeset osoba sa invaliditetom sa područja Banjaluke danas je učestvovalo u spustu rijekom Vrbas, koji je organizovala organizacija UDAS u partnerstvu sa Helsinškim parlamentom građana Banjaluka.

Ovo je bila prilika za promociju sporta osoba sa invaliditetiom, prevazilaženje barijera i predrasuda o njima, te njihovom aktivnom učestvovanju u svim sportovima, posebno adrenalinskim.

“Uloga sporta za lica sa invaliditetom kao vid rehabilitaciju veoma je važan iz razloga što isti pozitivno utiče na kvalitet života, zdravlja, mentalnu stabilnosti, motivaciju i sapomouzdanje”, navode iz organizacije UDAS.

Podrži eTrafiku

Učesnicima raftinga pridružili su se i predstavnici medija, a nakon raftinga organizovano je i druženje. Ova aktivnost je organizovana u sklopu projekta “Zajednica različitih, ali ravnopravnih građana”, koji finansira Delegacija Evropske unija, a realizuju Organizacija UDAS u partnerstvu sa Helsinškim parlamentom građana i UG “Nešto Više”.

Duško Uzelac bio je jedan od učesnika raftinga i kako kaže doživio je nezaboravno iskustvo.

“Nikada prije nisam imao priliku da se spuštam raftingom niz Kanjon Vrbasa. Danas sam osjetio pravi adrenalin. Današnji rafting za lica sa invaliditetom bila je prilika da pošaljemo poruku da mi osobe sa invaliditetom možemo da budemo ravnopravno različiti i da za nas ne postoje granice nego samo barijere koje treba da rušimo”, izjavio je Duško Uzelac, osoba sa invaliditetom.

Učesnica raftinga bila je i Jovana Džever, osoba sa invaliditetom kojoj je ovo bio prvi put da učestvuje na ovakvom sportskom događaju.

“Danas sam najzad imala priliku da doživim Vrbas u punom smislu, zahvaljujući ovom događaju. Sve je bilo ispranirano do detalja, a skiperi i ostali članovi tima rafting kluba su se potrudili da nam dočaraju takmičarski dio iz naše, turističke perspektive”, kazala je Jovana Džever.

Za bezbjedan i siguran spust rijekom Vrbas bili su zaduženi vodiči Rafting centra “Kanjon” Banja Luka, licencirani od strane Internacionalne Rafting Federacije.

Napiši komentar