fbpx

Druga Memorijalna foto izložba „Goran Terzić“ biće otvorena u petak, 19. maja, u 18:30 u Salonu fotografije Banskog dvora u Banjaluci. Ovom prilikom će biti dodijeljene i nagrade pobjednicima foto konkursa „Goran Terzić“.

Posjetioci izložbe će imati priliku da vide 50 najboljih radova koji su pristigli na konkurs, a koje je snimilo 27 autora – Adi Kolasević, Alen Jehja, Armin Graca, Borislav Brezo, Borislav Zdrinja, Denis Ruvić, Dinko Hošić, Dragana Dušanić, Hasan Puškar, Inga Cvijanović, Ivan Živković, Jasmin Džaferagić, Jelena Medić, Jovan Vidaković, Luka Vranješ, Maja Prgomet, Milena Erceg, Miroslav Mišić, Nemanja Stanković, Nikola Tadić, Senad Tahmaz, Srđan Dunđerović, Šljivo Husein, Tajana Dedić Starović, Tea Jagodić, Vladimir Stojaković i Vojislav Ritan.

Fotografi su se takmičili u pet kategorija – Ljudi mog grada, Događaj, Život, Mašta, te Kultura i umjetnost. Na konkurs su pristigle 663 fotografije, od kojih je stručni žiri koji čine Aleksandar Čavić, Samir Zahirović, Sarita Vujković, Haris Čalkić i Vanja Stokić, odabrali po 10 najboljih za svaku kategoriju. Pored takmičarskih fotografija, u Banskom dvoru će biti izloženo i 20 radova Gorana Terzića.

Podrži eTrafiku

Organizatori izložbe i konkursa su Udruženje građana eTrafika.net i Kulturni centar Banski dvor, dok su partneri kompanije Lanaco, Refot BH i Nikon. Cilj konkursa je čuvanje sjećanja na banjalučkog fotografa Gorana Terzića, koji je u januaru 2015. godine preminuo u 57. godini života. Po struci inženjer elektrotehnike, Terzić je bio poznat kao fotograf i saradnik više medija iz BiH i regiona. Za svoj rad je primio nekoliko priznanja, od kojih je posljednje Grand Prix “Stjepan Sekulić” 2014. godine.

Napiši komentar