fbpx

Izložba likovnih radova djece sa autizmom iz Udruženja “Djeca svjetlosti” biće otvorena 23. oktobra sa početkom od 19 časova u prostorijama banjalučkog “Staklenca”.

Izvor: Saopštenje

Sav novac prikupljen od prodaje radove, ići će za produžavanje projekta “Pomozi mi da uradim sam” koji pohađaju djeca autističnog spektra.

Foto baza

Radovi, koji su nastali na likovnim radionicama kroz projekat “Pomozi mi da uradim sam” čiji je nosilac Fondacija “Naše srce”, biće dostupna javnosti tokom cijelog dana 24. oktobra.

Izložbi će prisustvovati i slikarka iz Srbije, Aleksandra Kokotović koja je za ovu priliku donirala neke od svojih prestižnih umjetničkih djela koji ce takođe biti izloženi.

“Poziv za učešće na ovom plemenitom projektu, ne da se ne može ignorisati, već predstavlja čast svakom pojedincu kao članu društvene zajednice u kojoj smo svi povezani na svim nivoima: društvenom, mentalnom, duhovnom i materijalnom. Djeca sa poteškoćama u razvoju su naša obaveza. Sama činjenica da imamo razvijenije funkcije, obavezuju nas da djeci s posebnim potrebama pomažemo da se uključe u društvo, imaju socijalne interakcije i što više svakodnevne radosti na svom životnom putu. Nadam se da će odaziv, kako kolega umjetnika, tako i građana Banjaluke biti prikladan, te da će se na izložbenoj aukciji prikupiti zadovoljavajuća sredstva za nastavak ovog važnog projekta”, rekla je Kokotovićeva.

Napiši komentar