fbpx

U okviru VI Kongresa psihologa Bosne i Hercegovine, 13. aprila u hotelu Bosna u Banjaluci održaće se stručna akademija „Djeca u zagrljaju medija“ za novinare i medijske radnike.

Izvor: Društvo psihologa RS

Stručna akademija je jedna od aktivnosti projekta „Djeca u zagrljaju medija – jačanje preventivnog uticaja medija u suzbijanju pojave maloljetničkog prestupništva“ koji realizuje Društvo psihologa Republike Srpske. Projekat se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU, a implementira Razvojni program Ujedninjenih nacija (UNDP)).

Foto baza

Osnovni cilj ove akademije je povećati stepen znanja novinara i urednika o značaju medija za proces socijalizacije djece i njihov zdrav razvoj. Takođe, tokom akademije učesnici će dobiti informacije kako medijsko predstavljanje maloljetničkog prestupništva utiče na povećanje ove socijalno-patološke pojave, pojavu stigmatizacije i diskriminacije a samim tim do otežane resocijalizacije ove djece. Na akademiji će se diskutovati kako unaprijediti saradnju između psihologa i novinara u cilju zaštite djece i podržavanju njihovog adekvatnog psihološkog razvoja.

Tokom trajanja skupa biće prezentovani rezultati istraživanja i monitoringa medija o položaju djece u medijskim izvještajima.

Prijava na događaj nije potrebna, ulaz je slobodan, a dnevni red stručne akademije pogledajte ovdje.

Napiši komentar