O nama

eTrafika je internet portal nastao u oktobru 2011. godine u Banjaluci. Ideja i realizacija potekle su od grupe tadašnjih studenata novinarstva, sada već diplomiranih novinara. Prvobitna ideja bila je da sebi i kolegama obezbijede prostor za praksu. Međutim, portal je svakog dana sve više napredovao i dobijao sve više čitalaca, pa se proširilo i polje djelovanja portala.

Potencijal portala prepoznali su učesnici Innovation Laba 2012, gdje je ekipa eTrafike osvojila drugo mjesto u konkurenciji od 46 timova. Zatim, u oktobru 2012. godine postali smo stanari Inovacionog centra Banja Luke, u sklopu kog smo dobili i prostorije za rad. Nakon toga kreće saradnja sa NVO sektorom, kao i realizacija projekata sa inostranim donorima.

Fokus rada eTrafike je na pružanju prakse studentima novinarstva i komunikologije širom BiH, te izvještavanju o pitanjima mladih, marginalizovanih grupa i ljudskih prava. Zanimljivo je da redakciju eTrafike čine samo školovani novinari, a na ovom portalu nikada nećete pronaći sadržaje niskog kvaliteta, poput vijesti o turbofolku, starletama i reality emisijama.