Dječak kojem je pas pomogao da prevaziđe mržnju prema svom izgledu

0

Karter Blanšard je osmogodišnjak sa kožnim oboljenjem poznatim kao vitiligo. Mrzio je svoj izgled sve dok nije upoznao posebnog prijatelja sa istim problemom. 

„Njegovo lice se brzo transformisalo”, rekla je njegova majka Stefani, dodajući da je prva stvar koju joj ​​je rekao bila da on mrzi svoje lice i način na koji izgleda. Činilo se da bi bilo čudo naučiti dječaka kako da cijeni njegov jedinstveni izgled.

Njihove molitve su uslišene onog trenutka kada je dječak upoznao trinaestogodišnjeg crnog labradora po imenu Raudi. Psu je dijagnostikovan vitiligo iste godine kao i Karteru. Bijele fleke oko očiju su ga učinile internet senzacijom a tako ga je otkrila i Karterova majka.

„Pročitala sam da je Raudi ima vitiligo i nisam mogla da vjerujem, kada sam njegove fotografije pokazala Karteru bio je toliko uzbuđen što vidi psa koji je poznat po vitiligu,” istakla je ona.
Potom su se dječak i pas upoznali a susret je bio magičan. Majka kaže da je od susreta sa Raudijem i razvijanjem neočekivanog prijateljstva Karter postao mnogo sigurniji i naučio je da prihvati svoju jedinstvenost.

 

Izvor: boredpanda.com

Ostavite komentar