fbpx

„Zadrhtim kada uhvatim nekoga kako zuri u moju najmlađu kćerku Vilou. To je zato što me boli. To me fizički boli. Zamišljam užasne stvari o kojima bi osoba mogla razmišljati dok gleda u moju kćer i zbog toga mi se srce slama. Želim samo da viknem, to je samo dodatni hromozom!” 

Međutim nikada ne vikne. Umjesto toga, obično samo jako zagrli svoju najmanju ljubav i šapne joj u uho da je voli.

Podrži eTrafiku

Mrzi kad ljudi zure. Mrzi. Ipak, ova majka to radi stalno – zuri u Vilou. Jednostavno ne može da skloni pogled sa nje, ali ona zuri iz drugačijih razloga.

„Za početak, Vilou je divna – apsolutno zapanjujuća. Od očiju u obliku badema do njenih malih prstića. Od njene talasasto smeđe, plave-nisam ni sigurna koje boje kose, do malog bena na njenom prstu. Od njenog ljupkog malog nosa do njenih koljena. Čak su i njeni ožiljci na grudima i stomaku prelijepi. Uostalom, pričaju o njenom životu. To su samo neki od razloga zašto ja uvijek zurim u svoju kćerku. Imam strahopoštovanje prema njenoj hrabrosti. Čak ni 4 godine, a Vilou je već imala operaciju srca, operaciju kile u crijevu, neutropeniju i opasnost od raka. Nedavni testovi krvi pokazali su da ima celijakiju. Kakav hrabar vitez, a ne nosi nikakav štit! Kako to radi? Ona je tako mala, ali tako džinovska. Pogledajte je!” naglasila je njena majka.

Ozbiljno. U redu je ovaj put. U redu je da zurite ovaj put.

„Želim da pogledate moju kćerku na način na koji je ja gledam. Želim da vidite ono što ja vidim. Da, znam da možete vidjeti Daunov sindrom i da, znam da je Vilou zbog toga drugačija. Ali, da li možete vidjeti koliko nevjerovatno drugačija ona može biti? Da li vidite kako možete osjetiti njen osmijeh?” upitala je Dženifer.

Da li vidite kako pleše čak i kada nema muzike?

Da li vidite kako ona ide naprijed čak i kada život pokuša da je povuče unazad?

Da li vidite kako se smije cijelim svojim tijelom?

Da li vidite kako ona voli? Sasvim i potpuno.

Da li vidite kako ona živi, dok mnogi od nas jednostavno postoje?

Da li vidite ono što ja vidim?

Izvor: boredpanda.com 

[post_ender]

 

Napiši komentar