fbpx

Prvi  proizvodi koje izrađuju žene sa invaliditetom u okviru ADRA šivaonice već su u prodaji.

Riječ je o torbama, cekerima, keceljama i malim dekorativnim jastucima, koji nastaju redizajniranjam stare i neupotrebljive odjeće. Proizvodi su dostupni u prodajnim objektima second hand šopa “Šareni ormar” čije se poslovnice nalaze u Banjaluci, Gradišci i Laktašima. Pored toga, svi zainteresovani mogu da prodrže rad žena sa invaliditetom i proizvode naruče putem Facebook stranica “Biti čovjek” i “Šareni ormar“.

“Cijena proizvoda je simbolična jer nam je sada cilj da se što više ljudi upozna sa našim radom i da podrže osobe koje rade na samom redizajnu. Prodajom nastojimo obezbijediti sredstva koja su neohodna za dalji rad i usavršavanje naših polaznica što bi za njih, pored materijalnih prihoda, predstavljalo veliki podsticaj za dalji rad i napredovanje”, navode iz ADRA šivaonice.

Podrži eTrafiku

Humanitarna organizacija “ADRA” iz Bajaluke je u saranji sa TC “BINGO”  iz Tuzle u decembru prošle godine pokrenula obuku za žene sa invaliditetom. Cilj nam je bio da omoguće besplatnu obuku osobama sa invaliditetom, ali i socijalno ugroženim ženama koje su zainteresovane da savladaju krojački zanat, kako bi u budućnosti mogle lakše doći do zaposlenja ili same pokrenuti posao kod kuće.

Povezani tekstovi: Kako tekstil postaje hljeb?

Napiši komentar