fbpx

Crtački izazov Mileta Mićića (24) u trajanju od jedne godine uspješno je okončan. Radove je svakodnevno objavljivao na stranici “Čupkavi problemi” i sada projekat planira zaokružiti izložbom radova za čiju realizaciju mu je potrebna pomoć sponzora. 

Vremenski period od 365 dana možda nekome ne predstavlja puno, ali mladom umjetniku Miletu je pobjeda sebe samog u smislu da je bio uporan i istrajan u realizaciji crtačkog izazova. Želio je da unaprijedi svoje umjetničke sposobnosti, usavrši tehnike crtanja i obogati portfolio. Njegovo neobično putovanje kroz umjetnost, osim na stranici, predstavljeno je kroz nekoliko radova u sklopu izložbe “Može i drugačije” održanoj u Domu omladine ove godine, ali do sada nije imao priliku za samostalnu izložbu, a to mu je jedan od ciljeva.

,,Jedan od glavnih razloga zbog kojih sam se i uputio u izazov jeste da dokažem koliko jedna godina traje, sa svim svojim dešavanjima, uspjesima i padovima. Svaki dan je priča za sebe, odnosno slika za sebe i mnogo različitih emocija. Zanimljiv momenat je kada sam išao na more i sa sobom nosio čitavu operaturu od svog kućnog računara i postavljao ga u iznajmljeni stan kako bih uspio da nacrtam crteže za taj dan, jer nemam trenutno laptop koji bi mi olakšao stvari, tako da, bilo je zaista neobično iskustvo”, otkrio je Mile za eTrafiku.

Podrži eTrafiku

cupkavi-problemi-izazov-4

Njegova stranica je vremenom izrodila mnoge virtuelne likove poput Arčibalda, Švrće, lisca Teodora, Vatre i vode, kao i mnogih drugih koji su se javljali iz epizode u epizodu.

,,Svi crtani likovi su mu pomogli da na svoj imaginarni način prebrodim stvari koje su se dešavale u svakodnevnom životu. A takođe u čudnim momentima svijesti nastale su i rubrike: kasno noćne misli, radoznali kutak, stvari koje ti nisam rekao, čupkave strasti, čupkava kutija i hmm. Koliko god da je ovo bilo moje putovanje, nadam se da su se još neki našli na ovoj stazi zajedno sa mnom. Jedna godina je zaista mnogo vremena da radite na sebi i da dokažete sebi i drugima, kako možete napraviti veliku promjenu u svom životu i načinu razmišljanja. Volio bih da citiram Stiva Džobsa: Nastavi tragati, nemoj se zaustavljati. Ostani gladan (znanja), ostani šašav”, objašnjava naš sagovornik.

Planira i dalje nastaviti sa radovima, ali velika želja mu je da svoj crtački izazov okruni samostalnom izložbom na kojoj bi objelodanio svih 365 radova. U svemu tome su mu potrebna novčana sredstva i u vezi s tim je pokrenuo akciju na Fejsbuku pod nazivom “Sponzorstvo za održavanje izložbe” gdje se mogu kupiti njegovi crteži i donirati sredstva.

,,Slike koje radim su digitalne, te mi trebaju sredstva da ih sve ‘oživim’, da ih odštampam. Ako uzmem ono najmanje što mogu (a da bude pregledno), a to je A4 papir u boji, to bi izašlo ugrubo 365 KM, a ja trenutno stvarno nemam ta sredstva. Pa bih volio da zamolim sve one koji su voljni da se odazovu mojoj akciji”, rekao je Mile.

eTrafika.net – Nataša Lazukić

  cupkavi-problemi-izazov-10  cupkavi-problemi-izazov-3  cupkavi-problemi-izazov-6 cupkavi-problemi-izazov-7

Napiši komentar