fbpx

“Kad ih pogledate, jasno je. ‘Šefice’ su ženski brend, namijenjen savremenoj ženi koja pored svih izazova današnjice ostaje nepokolebljiva i jaka, šefica!”

Tako priču o radu počinje svestrana Tuzlanka Ajla Huremović, koja dizajnira nesvakidašnje ženske torbe, opisujući njihove vlasnice i karaktere.

Profesorica književnosti po struci, a umjetnica od malih nogu, uvijek je težila drugačijem kreativnom izražavanju od već viđenog i svakodnevnog, te se usmjerila ka onome što voli i od kreativnog hobija pokrenula sopstveni biznis.

Podrži eTrafiku

“Inspiriše me sve što je lijepo, inspirišu me dobri ljudi, priroda i boje. Slikarstvo i modni dizajn su dvije ljubavi od kojih nisam mogla odabrati koja mi je draža i kada sam ih spojila nastale su ‘Šefice’. Sve su različite i svaka torba je izazov (ja to tako volim), ali sve imaju nešto zajedničko. To su hrabre i predivne žene koje ruše stereotipe i uživaju u životu, a to me vjerovatno najviše inspiriše. Ne postoji starosna granica, ‘Šefice’ nose djevojke i svekrve, nane i bake. Srećna sam što radim posao koji uveseljava druge”, ističe naša sagovornica.

Najdraži dio procesa stvaranja torbe joj je oslikavanje, a iscrtani likovi ponosno dobijaju ženska imena jer detaljima podsjećaju na dame koje ih nose.

ajla-huremovic-2“Oslikavanje je nešto posebno. Nikad ne mjerim vrijeme, uživam dok radim i to je najljepši dio mog posla. Od materijala uglavnom koristim teksas, a za šivenje su zadužene moje divne krojačice za koje priznajem da su jako brze i spretne”, govori Ajla.

Pojavljivala se u nekoliko TV reklama, a uređivala je i dječije emisije što joj je donijelo neprocjenjivo iskustvo. Trenutno je zadužena za dječiju emisiju Mini School na BHRT. Bila je stilistkinja Mayi Sar za nekoliko spotova, a u spotu “Nespretno” je radila scenografiju. Predsjednica je atletsko rekreativnog kluba “Rekreativci Tuzla” i trčala je regionalne trke, polumaratone i maratone.

Iako radi nekoliko vrsta poslova, ‘Šefice‘ su, kako ističe Ajla, njen prioritet i u budućnosti će se pozabaviti proširenjem asortimana.

“Pretvoriti hobi u ozbiljan biznis nije lako, ali je moguće ukoliko imaš jasno definisan smijer u kojem želis ići”, zaključila je ona.

 

eTrafika.net – Nataša Lazukić

 sefice-13 sefice-15 sefice-3  sefice-7

Napiši komentar