fbpx

Šesti međunarodni festivala folklora „Dukat fest 2013“ završen je sinoć finalnom takmičarskom večeri, a pobjednikom  festivala proglašen je ansambl „Otelo“ sa Kipra. Na ovogodišnjem festivalu učestvovalo je osam država, a žiri je birao najbolje u tri kategorije: najbolji stil, autentičnost i uigranost ansambla.

Od 15. do 18. juna Banjaluka je bila mjesto gdje su se spojile različite kulture zemalja učesnica: Meksika, Kipra, Poljske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Litvanije i Kolumbije. Na završnoj takmičarskoj večeri na tvrđavi Kastel ansambli  su banjalučkoj publici predstavili  igre i pjesme karakteristične za podneblja iz kojih dolaze.

Nagradu za najbolji stil dobio je ansambl „Beograd“ iz Srbije. Žiri je nagradu za najbolju autentičnost dodijelio ansamblu „Veselin Masleša“ iz Bosne i Hercegovine. Nagradu za najbolju uigranost i gran pri festivala, novčanu nagradu u iznosu od 1 000 evra, dobio je ansambl „Otelo“ sa Kipra.

Podrži eTrafiku

U revijalnom dijelu programa prikazan je video snimak proteklih festivalskih dana, a onda je nastupio je ansabml Zdravka Ćosića.

Tradicionalni međunarodni festival folklora “Dukat fest 2013” podržala je Vlada RS, Predsjednik RS kao i Grad Banjaluka.

eTrafika.net -Sonja Terzić

Napiši komentar