fbpx

Šesti međunarodni salon fotografije otvoren je večeras u velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci.

Fotografije su podijeljene u tri tematske cjeline – arhitektura, slobodna fotografija u boji i slobodna fotografija u crno-bijeloj tehnici.

Fotograf iz Beograda i dobitnik zlatne medalje za fotografiju arhitekture Goran Bendelja fotografijom se bavi od osamdesete godine i kaže da mu ona više nije hobi već strast.

Podrži eTrafiku

“Mnogo godina redovno učestvujem u ovom salonu još dok su bili dijapozitivi i sada kad se prešlo na digitalnu i crno-bijelu fotografiju tako da mi je ovaj salon izuzetno drag”, rekao je Goran i istakao zadovoljstvo što je salon nastavio tradiciju.

Njegova nagrađena fotografija je nastala na šetalištu Ušće u Beogradu, kada je šetao i snimao, te ugledao tri mosta i čovjeka koji je stajao pored rijeke.

“Izložene fotografije su izvanredne, drago mi je da je mnogo ljudi poslalo, sam izložbeni salon i zgrada su fantastični, neka se samo nastavi ovako”, zaključio je Goran.

Učesnik izložbe Siniša Plavšić koji se amaterski bavi fotografijom već deset godina, što kroz ljubav, što kroz posao, ističe da je ljubav prema fotografiji presudna, i da, ako je imate, sve ostalo dolazi malo po malo. Siniša ističe da je najgore nešto raditi usiljeno, jer se tako ne stiču rezultati.

“Ima jako mnogo favorita i dobrih fotografija, tako da se teško može reći da su neke fotografije mnogo bolje od drugih. Čim je žiri izabrao baš ove od 10.000 fotografija, one moraju da valjaju. Sve koje su prošle su jako kvalitetne”, dodaje Siniša.

Ljubitelji fotografije imaće priliku do16. novembra vidjeti oko 2.000 fotografija iz 60 zemalja svijeta.

Salon organizuje Univerzitetski foto-kino klub Banjaluka

eTrafika.net / foto: eTrafika.net – Ognjen Tešić

Napiši komentar