fbpx

„Ništa strašno, mama“ naziv je izložbe Dragoslava Malinića koja će biti otvorena u  Galeriji Plus u Banjaluci, u petak, 14. juna, u 20 časova.

Izvor: Saopštenje

Umjetnik Dragoslav Malinić dobitnik je prošlogodišnje nagrade Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske na Izložbi završne godine Likovnog odsjeka Akademije umjetnosti u Banjaluci, koju Muzej dodjeljuje posljednjih 19 godina. Nagrada za najbolji završni rad na četvrtoj godini studijskog ciklusa od 2017. godine podrazumijeva da sa osvojenom nagradom umjetnik/-ica dobije priliku za organizaciju izložbe u Galeriji Plus i to u terminu koji se poklapa sa završnom izložbom studenata Akademije umjetnosti u Banjaluci.

Podrži eTrafiku

Izložba„Ništa strašno, mama“ je podijeljena u dvije cjeline i nastoji da prikaže širok spektar umjetničkog izražavanja u kome se autor kreće. Njegovo polje interesovanja, u produkcijskom smislu, se kreće od digitalne ilustracije do intermedijalnih umjetnosti.
Prvu cjelinu čine ilustracije, izrađene u klasičnoj tehnici ugljena na papiru do digitalnih ilustracija. Slaganje kubističkih formi koje upotrebom intenzivnog kolorita formiraju ženske oblike na digitalnim ilustracijama pokazuju da je riječ o autoru koji podjednako vlada kompozicijom, formom i konceptom, koristeći savremenu tehnologiju da bi produkovao finalni rezultat.

Drugi dio izložbe čini konceptualna instalacija koju čine radovi „Oda majci“ i „Ciklus“. Radovi su nastali tokom studija na predmetu intermedijalna umjetnost i rezultat su autorovog eksperimenta u domenu konceptualne umjetnosti.

Kustos izložbe je predsjednik stručnog žirija Muzeja Mladen Banjac. Izložba će trajati do 29. jula.

Dragoslav Malinić je rođen 1978. godine u Banjoj Luci (BiH), gdje živi i radi. Završio je Akademiju umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, Studijski program Slikarstvo, i Fakultet za poslovne studije i dizajn, Studijski program Dizajn, u Banjoj Luci. Polja interesovanja se protežu od ilustracije, preko slikarstva, do intermedijalne umjetnosti.

Napiši komentar