fbpx

Opštine i gradovi u Evropi i šire, mogu registrovati svoje učešće u Evropskoj sedmici mobilnosti za 2019. godinu.

Izvor: Centar za životnu sredinu

Kampanju koja se održava od 16. do 22. septembra svake godine, organizuje Generalna direkcija za mobilnost i transport Evropske komisije, nastojeći da poboljša kvalitet života kroz promovisanje čiste mobilnosti i održivog urbanog transporta. Ovogodišnja kampanja stavlja u središte pažnje sigurno pješačenje i biciklizam i koristi koje oni mogu imati za naše zdravlje, životnu sredinu i ekonomiju.

Podrži eTrafiku

Tema za 2019. godinu je predstavljena sloganom ‘’Krećimo se zajedno!’’.Opštine i gradovi mogu prijaviti svoje učešće putem interneta, birajući koje će sve aktivnosti realizovati u sklopu Evropske sedmice mobilnosti – održavanje sedmice aktivnosti usmjerenih na održivu mobilnost, sprovođenje jedne ili više trajnih mjera iz oblasti transporta, ili održavanje ,,Dana bez automobila’’.

U prošlogodišnjoj kampanji Evropske sedmice mobilnosti učestvovalo je 2,792 opština i gradova iz 54 zemlje.

Preduzeća, udruženja građana, škole i drugi akteri, uključujući i gradove koji žele da se uključe u kampanju Evropske sedmice mobilnosti, takođe su pozvani da registruju svoje akcije mobilnosti putem interneta.

Akcija za mobilnost je svaka akcija koja promoviše ideju održive urbane mobilnosti. Može se ograničiti na određeni dan ili trajati nekoliko sedmica/mjeseci i može se održati u bilo kojem trenutku u godini.

Za više informacija i registraciju za Evropsku sedmicu mobilnosti 2019, kliknite ovdje.

Napiši komentar