fbpx

Ovogodišnje izdanje Sea Dance festivala obilježiće svjetska ekskluziva, jer po prvi put u svojoj istoriji, čuvena Dance Arena silazi sa tvrđave na jednu od najljepših plaža Jadrana!

Izvor: Saopštenje

Uz legendarnu binu EXIT festivala stiže i spektakularna produkcija, kao i neka od najvećih imena u istoriji elektronske muzike. Glavne zvijezde ove ultimativne posade jesu već ranije najavljen globalni otac techno pokreta Sven Vath, kome se pridružuje jedan od najcjenjenijih elektronskih izvođača i trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog DJ-a Richie Hawtin!

Podrži eTrafiku

Nastup na Sea Dance festivalu biće premijerno pojavljivanje u Crnoj Gori ove istinske tehno ikone i revolucionara, zaslužnog za brojne tehnološke inovacije na muzičkoj sceni.

Sa njim na glavnu binu stiže i ključni član legendarne Hawtinove izdavačke kuće Minus i rezident najvećih svjetskih žurki Jon Gaiser. Još jedno od ključnih imena Dance Arene dolazi na Sea Dance, ali ovog puta na morsko izdanje druge Exitove kultne bine, No Sleep!

Program ovogodišnje besane bine na plaži koja se nalazi tik do obale mora predvodiće famozni njemački producent Recondite, čiji su nastupi uživo iskustvo za sva čula, a njegov bogat muzički opus čini ga jednim od najtraženijih izvođača na svjetskoj sceni.

U No Sleep ekipi na Sea Dance festivalu uvek se nalaze i istaknuti domaći izvođači, a prvi koji se upisuju u ovogodišnji program su Darko Milošević, Tehno Klinika, Proximus, P.S., Sabinaa, Budo Šuković i Nikola Vuković, te legenda hrvatske i regionalne techno scene Skeptik, poznatiji kao Pero Fullhouse.

Lider svjetske techno scene Richie Hawtin premijerno će na crnogorskoj obali zavrtjeti neki od vanvremenskih setova koji su mu osigurali status jednog od najvećih elektronskih umjetnika svih vremena. Istinski inovator i pokretač izdavačke kuće Minus, ali i kultne etikete Plus 8, pored muzičkih trendova, Richie Hawtin je zaslužan i za razvoj današnje opreme koju koriste gotovo sve vodeće DJ zvijezde. Njegova autentičnost ogleda se i u brojnim pseudonimima kojima “pokriva” raskošnost svojih mogućnosti za miks-pultom, a najpoznatiji je po radu čuvenog alter-ega Plastikmana koji broji šest izdatih albuma, a posljednji, “EX”, izdat 2014. godine, inspirisan je Hawtinovim nastupom u Guggenheim muzeju. Učestvovao je u kreiranju događaja kao što su ENTER žurke koje su pokrenute 2012. u čuvenom klubu Space na Ibici, tri puta se okitio nagradom DJ Awards, a njegov album “Decks, EFX & 909” jedan je od najzapamćenijih izdanja današnjice. Ovaj velikan potvrdio je nedavno da će ove godine objaviti sedmo studijsko izdanje i da njegove fanove očekuju nastupi za pamćenje!

Vodeći se inovativnošću Hawtina, i Jon Gaiser kao Amerikanac sa sjedištem u Berlinu napravio je veliki pomak u underground elektronskoj muzici i postao neodvojivi dio modernog techno pravca. Gaiser je oduvijek koristio moć elektronske muzike što je rezultiralo pionirskim Minus projektima, kao što su Contakt i CNTRL. Jedan je od najpopularnijih rezidenata ENTER serijala žurki koje uvek donose inventivne, žive setove sa pratećim savremenim vizualnim efektima. Njegova diskografija dokaz je da se Gaiser ne libi eksperimentisanja, iskakanja iz pretpostavljenih okvira i traženja novih puteva.

Najboljem provodu pored mora svedočiće berlinski producent Recondite koga je Richie Hawtin, kao umetnika sa autentičnim izrazom, uvrstio u svoju primarnu ENTER postavu. Intrigantni producent, koji u prirodi crpi inspiraciju za svoj organski zvuk, već nekoliko godina nalazi se u samom vrhu liste najboljih lajv izvođača Resident Advisora, a nosilac je i titule „The Best Live Act“ koju dodeljuje ova muzička platforma. Njegova uspešna izdanja za Innervisions, LIfe & Death, Hotflush, Dystopian, Acid Test i Ghostly International mere se u milionima YouTube pregleda, a redovni nastupi u klubovima Berghain, Fabric i Concrete doneli su mu hedlajnerske pozicije na vodećim festivalima kao što su Time Warp, Dekmantel, Melt!, Nuit Sonores i drugi.

Šesti Sea Dance biće održan od petka, 30. avgusta, do nedjelje, 1. septembra na skrivenom biseru jadranske obale Buljarica u Budvi. Nastupe su do sada potvrdili najuspješniji muzički producent 21. vijeka i jedan od najtraženijih muzičkih izvođača na svijetu David Guetta, otac globalnog tehno pokreta i trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog DJ-a Sven Väth, vodeći njemački producent i DJ Robin Schulz i francuska klupska senzacija, duo Ofenbach.

Tu su i regionalni asovi kao što su veliki Darko Rundek, moćna Senidah i popularni balkanski reperi Surreal, Fox, Kuku$, Hazze i Bekfleš.

Zbog velikog interesovanja ulaznice po promo cijeni samo do 14. juna!

Veliko interesovanje vlada za ulaznice ovogodišnjeg Sea Dance festivala iz cijelog svijeta. Paket ulaznica za sva tri dana festivala po promo cijeni od svega 53 KM biće dostupan samo do petka, 14. juna ili isteka zaliha. Ovo predstavlja fantastičnih 50% popusta u odnosu na finalnu cijenu, a ulaznice su dostupne putem zvaničnog sajta festivala. Na sajtu zvanične turističke agencije, dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne druge opcije za smještaj i prevoz.

Napiši komentar