fbpx

Devet polaznika radionice kreativnog pisanja „Knjužok” predstavilo je publici svoje literarne radove u kafiću Yoko u Banjaluci.

Piše: Melani Isović, foto: YOKO

U šestomjesečnoj radionici pisanja, koja je trajala od decembra do maja, učestvovali su Sandra Dukić, Dejan Vlajsavljević, Fedor Marjanović, Mihaela Šumić, Irena Đumić Jurić Marijanović, Milijana Bojić, Sofija Grubač, Igor Božanić i Matija Aleksić. Radionicu je vodila književnica Tanja Stupar Trifunović.

Podrži eTrafiku

„Nikad nisam radila sa talentovanijim i ambicioznijim ljudima“, kazala je ona publici u kafiću YOKO, te dodala da je radionica organizovana na nagovor jedne od učesnica.

U tom procesu stvaranja nisu samo pisali, već su čitali i bili inspiracija jedni drugima, te su odlučili da pokažu šta su uradili. Učesnik Fedor Marjanović kaže da mu je književnost važna kao vid ličnog izražavanja.

„Oslobađajuće je. Najteže je početi i prepustiti se, ostalo samo od sebe dolazi“, kaže on.

Bašta kafića YOKO bila je puna ljubitelja pisane riječi koji su došli da čuju radove nastale na „Knjužoku“, što je bilo opuštajuće i ohrabrujuće za učesnike koji su se tek upustili u svijet pisanja.

Ovaj tekst je kreiran u sklopu projekta “Snaga pozitivne priče”, koji realizuje eTrafika.net a podržavaju USAID i IOM. Autor ovog teksta je odgovoran za njegov sadržaj i stavovi koji su u njemu izneseni ne odražavaju stavove USAID i IOM.

Napiši komentar