fbpx

Reggae muzičar Danijel Deni Karalić iz Banjaluke je objavio novi singl, a u pitanju je instrumentalna reggae numera, koja nosi naziv “Borba”.

Izvor: Saopštenje, foto: Nina Vasilić

Kompozicija “Borba” će se naći na Denijevom debitantskom projektu, EP izdanju “Revolucija”, baš kao i prethodni singl “Sloboda”, koji je objavljen krajem prošle godine. Izdanje “Revolucija” je banjalučki multinstrumentalista napravio sa brojim gostima te je i sam materijal potpisan kao Deni & Prijatelji.

Podrži eTrafiku

“‘Borba’ je nastala dok sam vježbao saksofon i pokušavao da dobijem najniži ton na tadašnjem instrumentu. Kada sam ga uvježbao, taj ton mi se dopao i počeo sam da se igram sa njim, a kao rezultat dobio sam melodiju koja čini glavnu temu ove pjesme”, kaže Deni.

Što se tiče aranžmana, Deni je u njegovom studiju sam snimio sve dionice koje je zamislio – od gitara, saksofona, preko bubnjeva i basa, pa sve do raznih sitnih šuškica.

“Pjesma je u bržem reggae tempu, perkusije dodaju prizvuk latino muzike, dok bubanj vuče na hip hop. Meni je sve to zajedno zvučalo kao borba. Ipak, nešto je nedostajalo, pa sam shvatio da trebam da pozovem par drugara da mi pomognu”, objašnjava Deni.

Tako je Asmir Turčinhodžić Fubi snimio đembe, Milan Kosić Jimmy je sjajno popunio pjesmu sa udaraljkama, dok je temu sa svojim punim tonom na trubi upotpunio Miloš Grbić Mićko. Za gitarski solo je bio zadužen Sandi Popović, a klavijaturu je odsvirao Stefan Nikić, koju je snimio njegov otac Momo u studiju Oksigen u Banjaluci. Mastering pjesme potpisuje Željko Žilić Žila iz grupe Brutal Protest.

Inače, EP “Revolucija” će činiti ukupno četiri pjesme, a pored singlova “Sloboda” i “Borba”, naredna dva Deni planira objaviti tokom narednih mjesec dana.

“Trenutno pripremam svirku koja neće izgledati i zvučati kao svirke na koje smo navikli do sada, jer ću većinu pjesama izvoditi sam uz pomoć loopera, a zvaće se ‘Burnin’ & Loopin’. Gosti, naravno, neće izostati”, otkriva Deni svoje planove.

Deniju je reggae muzika u krvi otkako je prvi put uzeo gitaru 2002. godine, a nakon par godina je kupio i prvi saksofon, kada se rodila prava ljubav prema ovom karipskom žanru. Inače, pored grupe Post Scriptum, aktivno je svirao u hip hop bendu Brutal Protest i jazz sastavu Aleksandar Ševo Kvintet, a gostovao je i raznim drugim bendovima, kako uživo, tako i u studiju.

Instrumental “Borba” možete preslušati u nastavku.

Napiši komentar