fbpx

Udruženje građana “Кultura kulturi” poziva sve zainteresovane na godišnji sastanak, koji će se održati u Domu omladine, u subotu, 22. decembra, u 18 časova.

Izvor: Saopštenje

Kako kaže Danijel Mihić u ime ovog udruženja, došlo je vrijeme kada se trebamo boriti ili bježati.

Podrži eTrafiku

“Naša ekipa kulturno-prosvjetnih entuzijasta odlučila je da se bori, a poziva i sve preostale svjesne, savjesne i dobronamjerne ljude našeg grada da se udružimo u odbrambenoj gerilskoj borbi za komad neba i litar smisla koji nam po dolasku u svijet i pripada. Niko nema pravo da nam to uzme samo zato što ‘ne poznajemo prave ljude’ ili ‘nismo u sistemu vlasti’. Dužni smo da branimo ljudsko dostojanstvo, da ne bi postali štakori, te da stvaramo ambijent za preživljavanje u ovoj černobiljskoj društvenoj atmosferi”, smatra on.

Posmatrajući kulturu, obrazovanje, humanost, zrelu duhovnost, te zdravu naučnu i kritičku misao kao moćna sredstva za borbu protiv “pakla u koji smo uvaljani”, članovi “Kulture kulturi” smatraju da su velike promjene trenutno nedostižne, ali da to nipošto ne znači da bi građani trebalo da se “živi zakopaju”.

“Borba za bolje, bez obzira na ishod i okolnosti smisao je već sama po sebi. U zajednici sa drugima smisao se uvećava i snaži. Ako ste ničiji i prepušteni stihiji, a imate šta da kažete, pokažete ili jednostavno želite da odmorite mozak od crno-bijele projekcije stvarnosti, dođite na naš sastanak. Ne obećavamo ništa osim da se nećemo povući u mišiju rupu i zakopati sve naše misli, riječi i djela samo zato što ih stvaraju obični i ničiji ljudi. Jedino zajedno možemo stvoriti novi duh grada kojeg ne mogu udaviti političari, mediji ni banke. Mislim da to dugujemo našem gradu i sami sebi”, poručuje Mihić.

Napiši komentar