fbpx

Klub borilačkih vještina “Jedinstvo” Brčko trijumfovao je sinoć u K1 i MMA borbama! Borbe su održane na sportskim terenima na Ficibajeru u Brčkom u sklopu manifestacije “Savski cijet”. Organizator je KBS “Jedinstvo”, a pokrovitelj Vlada Brčkog. 

Nekoliko stotina Brčaka navijalo je za svoje sugrađane koji su odmjerili snage sa borcima iz cijele BiH i Hrvatske. Radile su se K1 i MMA borbe, a sudije su bili Mirsad Lišić, Saša Trninić, Cvijetin Dragičević, Ješić i Isak Memišević. Zanimljivo je da su borci “Jedinstva” pobijedili u svim borbama u kojima su učestvovali.

Što se tiče K1 borbi, Zoran Stojanović („KBV Jedinstvo“ Brčko) je savladao Čedu Pantića („KBV Gvardija“ Modriča)  rezultatom 3-0. Zorka Stojanović(KBV „Jedinstvo“ Brčko) je pobijedila Mariju Matanović (KBK „ Odžak 2002“) sa 3:0.  Slavoljub Budeša (KBK „Panter“ Bijeljina) je slavio 2:1 protivBorisa Mrkonjića (KBV“ Gvardija“ Modriča). Nikola Vujičić (KBV „Jedinstvo“ Brčko) je dobilo Jovicu Potkonjaka (TKD „Dragon“ Vukovar) rezultatom 3-0, a Marko Vidović (KBK „Otok“) Josipa Balentovića(KBK „Slavonski Brod“) takođe sa 3-0.

Podrži eTrafiku

Klasičnim nokautom je Zeid Dženanović (KBK “ Odžak 2002“) pobijedio Dražena Gordića (KBK „Panter“ Bijeljina), Sanja Ostojić (KBV „Jedinstvo“ Brčko)  Natašu Pejić (TKD „Dragon“ Vukovar), Đorđe Stevanović(KBV „Jedinstvo“ Brčko)  Blaža Jakšića (TKD „Dragon“ Vukovar), Maša Baćanov (KBV “ Jedinstvo“ Brčko)Lejlu Fejzić („CBS „Tešanj“) i Borislav Vujanović (KBV „Jedinstvo“ Brčko) Josipa Juzunovića (TKD „Dragon“ Vukovar).

Jedina MMA borba završila je pobjedom Miće Ružičića (KBV „Jedinstvo“ Brčko) koji je nokautirao Gorana Pomazana (TKD „Dragon“ Vukovar).

Karate klub “Samuraj” iz Brčkog takođe je predstavio svoj rad kroz demonstaciju.

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar