Banjalučki bend Tibor & Baš Čelik promovisao je svoj drugi po redu singl i spot “Indigo” u prepunom klubu Rock Symphony u Banjaluci.

Kako je njihova prva autorska pjesma “Za Ezru”, koja je objavljena pod okriljem izdavačke kuće “Aquarius Records” iz Hrvatske, zainteresovala veliki broj publike ali i stručne kritike, radoznalost da vide u kojem smjeru će ovaj bend nastaviti svoj rad vidjela se na promociji i njihove druge po redu pjesme i spota.

Umjetnike za stvaranje, između ostalog, inspirišu događaji iz svakodnevnice. Tako je, kako kaže frontmen benda Tibor Tišma, pjesma nastala u jednoj neobičnoj kolonici kod Jablanice.

Indigo kao pjesma je, kaže on, došla sasvim spontano i kao i sama atmosfera pjesme inicijalna inspiracija je bila jako “svijetla”, tako da se ta ista atmosfera uvukla u sam proces pisanja.

“Prošle godine na putu kući sa mora pred Jablanicom ostali smo u ogromnoj koloni auta. Negdje oko tri kilometra ispred nas cisterna se prevrnula i totalno zablokirala put. Nakon neka tri sata u koloni po jako toplom i sunčanom danu, većina ljudi, uključujući i mene i moju suprugu, su izašli vani iz svojih automobila. Neki su bili vidno uznemireni zbog situacije u kojoj su se našli, dok su drugi, bez obzira na čekanje i kolonu, bili raspoloženi i spremni na druženje.  I tu su se, kako to obično bude kod nas, vrlo brzo našle kafe iz termos boca, voda pa i pivo od neke vesele ekipe iz Novog Sada”, priča Tišma događaje iz kolone.

Najjači utisak je ostavila, kaže on, jedna starija gospođa sa vidno razjarenim mužem  koja je sigurno pet puta ponovila “Pa kako ćemo u Neum?”.

“Nadam se da je sve bilo ok s njima, jer je taj isti muž nešto ljutito odbrusio i otišao od nje. Nije da se smijem tuđoj muci, ali ako ću biti iskren, to je zapravo bila iskra inspiracije za pjesmu. ‘Neum gospođa’ i ekipa Novosađana me takođe inspirisali, koji su od momenta kad smo se upoznali, do momenta kada se kolona pokrenula, ostala ubjeđenju da sam i sam iz Vojvodine zbog mog imena”, otkriva Tibor.

Na spotu je, kako ističe, radio sa Sarom Čorbić, koja je režirala, i Goranom Ratkovićem Gogsonom koji je snimao i montirao material.

“Sve je snimljeno iz jednog kadra, pa je zaista bio izazov izračunati i organizovati kada ko ulazi i izlazi iz kadra, prateći tempo pjesme. U snimanju je učestvovalo dosta prijatelja kojima se ovim putem mnogo zahvaljujem, a naročito Sari, Goranu, Branku Popoviću, Đorđu Vujičiću i plesnom studiju ‘Cuban Salsa’ Banjaluka. Posebno hvala ‘Tattoowall’ štampariji na izradi rekvizita za spot”, naglašava Tibor.

Muzičari benda Tibor & Baš Čelik za budućnost najavljuju još dosta novog, interesantnog materijala, ali i koncertnih nastupa i festivala na kojima im je cilj da što većem broju publike muzikom pošalju dio svoje kreativne energije i emocija.

Napiši komentar