fbpx

Početak druge sedmice manifestacije Dani studenata ponudio je raznovrstan program. Ekipni sportovi su završili sa grupnom fazom, a takmičari su imali priliku da se okušaju i u stonom tenisu, plivanju i vaterpolu. Studenti su se pored sportova, nadmetali i u oblasti znanja.

Piše: Goran Cvjetković

“Takmičenje u znanju” okupilo je devet ekipa koje su predstavljale svoje fakultete, a samo četiri najbolje su se plasirale u drugi dan takmičenja. To su učinile ekipe Šumarskog, Filozofskog, Mašinskog i Pravnog fakulteta. Oni će se nadmetati za prvog pobjednika iz oblasti znanja, jer se ovo takmičenje prvi put održava ove godine, a test će pored klasičnih pitanja, sadržati i muzičke i video isječke.

Podrži eTrafiku

Prvi put na igrama, održano je i takmičenje u vaterpolu. Prvo mjesto su osvojili studenti Elektrotehničkog fakulteta, koji su bili bolji od Ekonomskog fakulteta, poslije peteraca, jer je regularni dio utakmice završio neriješeno 7:7. Treće mjesto su zauzeli predstavnici Mašinskog fakulteta.

U nastavku slijede rezultati utakmica odigranih u ekipnim sportovima:

Fudbal:

Tehnološki – AGGF         0:1

ETF – PMF                       4:1

Žene

Ekonomski – PMF         0-4

Ekonomski – Šumarski   4-0

Odbojka:

FFViS – Šumarski            2:0

Ekonomski – Mašinski   2:0

Šumarski – Medicinski   0:2

ETF – PMF                        0:2

Poljoprivredni – FFViS   2:1

PMF – FBN                       2:0

Žene

Mašinski – Medicinski   2:1

FFViS – Ekonomski        2:0

U košarci, svoje mjesto u četvrtfinalu obezbjedili su Poljoprivredni, Tehnološki, Mašinski, FFViS, Filološki, AGGF, Ekonomski i Pravni fakultet. U konkurenciji žena polufinale parove čine FFViS – PMF i Filozofski – Medicinskog fakulteta.

Napiši komentar