fbpx

Fotograf Ivan Živković iz Dervente pobjednik je ovogodišnjeg Memorijalnog foto konkursa “Goran Terzić”, na kome je fotografijom “Djed i unuk” osvojio Grand Prix konkursa i prvo mjesto u kategoriji Život. Odlukom petočlanog žirija, pobjednici po kategorijama su Borislav Zdrinja, Dinko Hošić, Miroslav Mišić i Jovan Vidaković.

Izložba “Goran Terzić” otvorena je u petak, 19. maja, u Salonu fotografije Banskog dvora u Banjaluci. Organizatori su udruženje građana eTrafika.net i kulturni centar Banski dvor. Ovaj događaj ne bi bilo moguće organizovati bez podrške kompanija Lanaco, Refot BH i Nikon, koje su su obezbijedile nagrade za pobjednike. Radi se o tabletima za pobjednike kategorija, te fotoaparatu Nikon D3300 za ukupnog pobjednika konkursa.

Ivan Živković ističe da mu nagrada mnogo znači jer je ovo prvi konkurs na koji je poslao svoje radove.

Podrži eTrafiku

„S obzirom na to da je posvećen našem kolegi Goranu Terziću, znao sam da se radi o ozbiljnom i cijenjenom konkursu. Drago mi je vidjeti da eTrafika na ovaj način oživljava djela koja je on ostavio iza sebe. Gorana nisam lično poznavao, ali vjerujem da dijelimo isti osjećaj prema fotografiji“, kaže Živković, te dodaje da je pobjednička fotografija nastala spontano, kao i većina njegovih radova.

„Ona za mene predstavlja život, susret djeda i unuka koji su tako različiti po godinama, po životnom iskustvu, a tako isti po naslijeđu i emociji koju vidimo ovdje i sada. Zagrljaj koji daje sigurnost, podršku, sreću, nježnost, obostrano zadovoljstvo… Mislim da ova fotografija u svima nama budi lijepe uspomene na vrijeme provedeno sa našim najbližima, da gledajući nju imamo isti bezbrižni osmijeh kao i ovaj dječak“, navodi on.

Ivan Živković, Foto: Aleksandar Čavić

Na ovogodišnji konkurs „Goran Terzić“ stigla su čak 663 rada, zbog čega je izbor najboljih bio izuzetno težak. Posjetioci izložbe mogu pogledati 50 takmičarskih fotografija, kao i 20 radova Gorana Terzića.

Stručni žiri činili su profesionalni fotograf Aleksandar Čavić, profesionalni fotograf Samir Zahirović, profesionalni fotograf i organizator Balkan Photo Award Haris Čalkić, direktorica Muzeja savremene umjetnosti RS Sarita Vujković, te glavna i odgovorna urednica portala eTrafika.net Vanja Stokić. Izložba će biti otvorena do 02. juna.

Dinko Hošić, Foto: Aleksandar Čavić
Borislav Zdrinja, Foto: Aleksandar Čavić
Miroslav Mišić, Foto: Aleksandar Čavić
Foto: Aleksandar Čavić
Foto: Aleksandar Čavić
Foto: Aleksandar Čavić
Foto: Aleksandar Čavić

Napiši komentar