fbpx

Žiri ovogodišnjeg Memorijalnog foto konkursa „Goran Terzić“ će imati jako težak zadatak da odabere najbolje, jer su na adresu organizatora, portala eTrafika.net, stigla čak 663 rada!

Fotografije su pristizale iz svih zemalja bivše Jugoslavije, dok su posebno iznenađenje bili radovi iz Indonezije. Najviše fotografija stiglo je za rubrike „Život“ i „Ljudi mog grada“, ali za njima ne zaostaju ni „Događaj“, „Kultura i umjetnost“ i „Mašta“. Organizatorka konkursa Vanja Stokić ističe da će žiriranje biti jako napeto jer je konkurencija zaista velika.

„Stiglo nam je mnogo odličnih radova i vjerujem da ćemo se naći u nezgodnoj situaciji, jer neće biti lako odabrati najbolje. Prošle godine smo u selekciji imali 253 fotografije, a sada je taj broj veći za 400 radova. Srećna sam što se veliki broj učesnika od prošle godine opet prijavio, to znači da im se svidjelo kako radimo i žele ponovo biti dio naše priče“, kazala je Stokić, te zahvalila svim kolegama iz drugih redakcija koji su nesebično pomogli da se proširi vijest o konkursu, zbog čega su poruke podrške stizale iz svih dijelova bivše Jugoslavije.

Podrži eTrafiku

Fotografije će sada biti proslijeđene stručnom žiriju, čiji će sud biti objavljen odmah nakon njihove odluke. Žiri čine profesionalni fotograf Aleksandar Čavić, profesionalni fotograf Samir Zahirović, fotograf i organizator Balkan Photo Award Haris Čalkić, direktorica Muzeja savremene umjetnosti RS Sarita Vujković, te glavna i odgovorna urednica portala eTrafika.net Vanja Stokić. Oni će za svaku kategoriju odabrati po 10 najboljih fotografija, pobjednike po kategorijama, a zatim ukupnog pobjednika izložbe. Pobjednici po kategorijama dobijaju SAMSUNG GALAXY TAB 7.0, poklon kompanije LANACO koja je prijatelj konkursa, dok je Grand Prix obezbijedio glavni pokrovitelj konkursa, kompanija Nikon i Refoto BH. Ukupni pobjednik konkursa dobija fotoaparat Nikon D3300 kit sa 18-55mm AF-P objektivom i Lenspen olovku za čišćenje objektiva.

Radovi koji prođu selekciju će biti izloženi u Banjaluci tokom maja, a tačan datum i mjesto će biti naknadno saopšteni.

Čuvaju sjećanje na prijatelja i kolegu

Memorijalni foto konkurs „Goran Terzić“ pokušaj je portala eTrafika.net da sačuva sjećanje na svog prijatelja i kolegu Gorana Terzića, koji je preminuo 19. januara 2015. godine, u 57. godini života. Kao diplomirani inženjer elektrotehnike, Terzić je svoj radni vijek proveo u Elektroprenosu, kompaniji „LANACO“ i svojoj firmi „Terzo Computers“, pored čega je aktivno sarađivao sa NVO sektorom. Zbog problema sa zdravljem je rano penzionisan, što je iskoristio da se vrati fotografiji, kojom se bavio tokom studiranja.

Sarađivao je sa Nezavisnim novinama, portalima Buka i eTrafika, kao i foto agencijom Pixsell. Dobitnik je više priznanja za svoj rad, od kojih je posljednje  Grand Prix “Stjepan Sekulić” 2014. godine.

Napiši komentar