fbpx

Srebrna medalja sa Svjetskog prvenstva u kik-boksu stigla je u Derventu! Osvojivši drugo mjesto na prvenstvu u Dablinu, Kristina Čečavac (16) postala je prije nekoliko dana juniorska vicešampionka svijeta u kategoriji ­+60 kilograma.

Na povratku u Derventu, Kristinu su aplauzom dočekale stotine njenih sugrađana.

„Na dočeku sam se obratila sugrađanima i osobama koje me podržavaju. Suze radosnice su potvrdile da je bilo veoma emotivno“, istakla je ona.

Podrži eTrafiku

Nakon što je osvojila zlatne medalje na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu RS u Prijedoru i na Državnom prvenstvu BiH, osigurala je nastup u juniorskoj reprezentaciji BiH na Svjetskom prvenstvu. Ove godine je učestvovala i na Balkanskom prvenstvu u Vrbasu, gdje je osvojila srebro.

Iako se ovim sportom bavi samo dvije godine, ostvarila je značajne rezultate na kojima mnogi mogu da joj pozavide. U Klubu borilačkih vještina „Derventa“ jedina je djevojka koja se takmiči, a posebno je ponosna na odnos koji ima sa ostalim članovima, te ističe da ih gleda kao braću.

„Zahvaljujući mom treneru Slobodanu Radovanoviću postala sam tako uspješna. On je maksimalno posvećen svom poslu, na mene je prenio svoje znanje i ljubav prema ovom sportu“, rekla je Kristina za eTrafiku.

Spremanje za prvenstvo trajalo je tri mjeseca, a treninge je imala dva puta dnevno. Iako je bilo naporno, najvažnije je da uspjeh nije izostao i da je medalja stigla u Derventu. Srebrna medalja još više dobija na značaju, ako se uzme u obzir da je na Svjetskom prvenstvu učestvovalo 1.750 takmičara iz 50 država.

„Nastavljam trenirati dalje i davati svoj maksimum kako bih opravdala postignuti rezultat“, ističe ona.

Pored treninga koje ima šest puta sedmično, odlična je učenica gimnazije. Razumijevanje profesora i direktora joj mnogo znači, jer joj uvijek izlaze u susret kada putuje na takmičenja.

eTrafika.net – Snježana Aničić

Napiši komentar