fbpx

Oni su talantovani momci iz Trebinja sa trenutnim prebivalištem u Beogradu. Ušli su u muzički svijet mladi, bez velikih očekivanja, a sada se kuju planovi za prvi album. 

Neobično i unikatno ime “Slajzeri”, iako nema konkretno značenje, lako uđe u uši i memoriju, baš kao i njihova pjesma “Često se budim”, koja je postala hit odmah po izlasku.

Upoznajmo trebinjske “Slajzere” – Marko Crnogorac Crni (21), Jovan Vučur (20) – gitara, klavijature, back vokal, Ognjen Ninković (22) – gitara, Lazar Jovanović (21) – vokal, akustična gitara, Djordje Kurtović (19) – gitara, Milan Bjelica (22) – bas gitara.

Podrži eTrafiku

Kada smo ih pitali za bubnjare, imali su simpatičan odgovor – “Često ih mijenjamo”.

Njihova muzika nije konkretna žanrovski, ali dobar zvuk koji proizvode spajajući različito, nije sporan.

– Ima tu svega. Pank, ska, rok, nekih džez i bluz momenata, pa i pop na kraju krajeva. Od početka nije to bio klasični pank, već u prvoj pjesmi smo imali zvuk klavira – priča nam Jovan Vučur, a nadovezuje se i Lazar Jovanović:

– Nastojimo eksperimentisati sa različitim zvukovima i instrumentima.

Glavni i odgovorni za nastanak “Slajzera” je Jovan Vučur koji je počeo stvarajući, kako kaže, glupave

melodije i tekstove.

– Kad sam dobio prvu gitaru bilo mi je dosadno da skidam i sviram tuđe stvari, već sam počeo da pišem neke svoje glupave melodije i tekstove. Nakon nekog vremena, to mi je išlo sve bolje, a nekako u isto vrijeme počinjem da se bavim i snimanjem muzike. Snimio sam tada neke pjesmice koje je otpjevao drugar iz naselja, Slavko Seslija Sjakac, koji je ujedno prvi pjevač Slajzera – skromno priča Jovan Vučur o kreativnim počecima i dodaje:

– Članovi benda smo tada bili on i ja, ja bih svirao sve instrumente, a on je pisao tekstove i pjevao. Nakon nekog vremena, za potrebe školske predstave, snimam pjesmu koju je otpjevao Marko Crnogorac Crni koji je, eto, od tada pa do danas ostao pjevač “Slajzera”.

U novoj postavi i sa novom energijom, za sada je snimljena samo pjesma “Često se budim” a ostale se spremaju, kažu nam ovi momci, i naglašavaju neke ljetne planove i ulazak u studio.

– Čim se vratimo u Trebinje planiramo da uđemo u studio i odradimo album. Imamo spremno više od 20 pjesama, a njih 14, 15 će se naći na albumu. Paniramo završiti sve do sredinom avgusta, pa i neku pristojnu promociju organizovati – priča Lazar Jovanović.

Pjesma “Često se budim” je jako dobro prihvaćena od strane publike, a nešto više o njenom nastanku, govori Lazar.

– Pjesma je nastala poprilično lako i brzo, meni je melodija pala na pamet, a tekst smo sklopili zajedno. I nije neki previše poučan (smijeh)…Aranžman je na kraju ispao totalno drugačije nego prvobitna zamisao. Eksperimentisali smo sa nekim novim instrumentima kao sto su truba, orgulje i slično i ispalo je, čini na se, sasvim solidno.

Ako ostvare pomenute planove i bude albuma na ljeto, biće i svirki, slažu se “Slajzeri”.

 – Planiramo, prije svega, da snimimo taj album, a poslije toga neke svirke da se ljudi upoznaju sa novim stvarima. Obradićemo i neke stvari u akustičnoj varijanti pa vjerovatno bude i svirki takve vrste… – kaže Lazar pričajući o skorijoj budućnosti.

Nadamo se da će ovi momci ponovo zauzeti prostor u našoj rubrici muzike, ali sa nekim drugim naslovom priče.

eTrafika.net – Vedrana Džudža

Napiši komentar