fbpx

U banjalučkom Art Caffè-u, “Qué pasa” danas je svečano promovisan Vespa klub Banjaluka, koji su osnovali ljubitelji legendarnih italijanskih motocikala u gradu na Vrbasu.

Kako je saopšteno, radi se o prvom Vespa klubu u Republici Srpskoj, koji broji blizu 20 članova. Tokom današnje promocije za predsjednika kluba izabran je mladi Bojan Ćetojević, dok je za podpredsjednika udruženja imenovan Renato Rakić.

“Cilj osnivanja Vespa kluba Banjaluka je okupljanje svih ljubitelja Vespe u našem gradu i okolini, te popularizacija ovog kultnog motocikla. Uz okupljanja i druženje, planovi kluba su da iduće godine organizujemo regionalno okupljanje ljubitelja Vespe u Banjaluci”, rekao je tokom današnje svečanosti Bojan Ćetojević. On je članove novoosnovanog kluba upoznao sa planovima udruženja, te naglasio kako će ono biti u sastavu Auto-moto društva Banja Luka, koji je dio Auto-moto saveza RS.

Podrži eTrafiku

Promociji udruženja održana je u “Art Caffè-u , ¿Qué pasa”, čiji su vlasnici takođe članovi Vespa kluba.

“Naša želja je da caffe, koji je svojevrsna umjetnička galerija postane i okupljalište svih ljubitelja Vespe”, naglašavaju u “Art Caffè-u , ¿Qué pasa”.

Galerija:

Nakon okupljanja o upoznavanja članova kluba, koje je bilo zakazano za 13 časova, ljubitelji kultnih italijanskih motora sjeli su na svoje dvotočkaše, s kojima su se provozali po najvećem gradu Srpske.

Tokom promocije kluba, članovi su dobili članske karte, majice i ostale rekvizite koji će im služiti za promoiciju novoformiranog udruženja.

Ljubitelji Vespe ističu kako ovaj dvotočkaš nije samo komercijalni fenomen već svojom pojavom utiče i na kulturu življenja. U godinama popularnosti filma „Dolce Vita“ Vespa je postala sinonim za skuter. Strani dopisnici su u svojim reportažama Italiju opisivali kao „zemlju Vespe“, a uloga koju je Vespa odigrala ne samo u italijanskim okvirima, dokumentovana je pojavom vozila u stotinjak filmova. Gotovo svakodnevno osnivanje klubova ljubitelja ovog kultnog motora, ali i fenomena, potvrđuju nam da je Vespa sinonim kulta i svojevrsni besmrtnosti.

Po mnogima, vožnja Vespom postaje sinonim slobode, a novi skuter već je uobičajena pojava koja obilježava cijelu epohu: u filmu, literaturi i reklamama Vespa se javlja nebrojeno puta kao jedan od najznačajnijih simbola društvenih promjena.

 

 

eTarfika.net

 

Napiši komentar