fbpx

Sve djevojke su bar jednom kao djevojčice krišom oblačile mamine štikle i zamišljale kako je hodnik po kojem hodaju modna pista. Baš tako se i Maja Kljajić (20) igrala sa svojim prijateljicama. Napunivši 15-u godinu uz saglasnost roditelja odlučila je da igru pretvori u realnost, a sada je ponosna vlasnica tri titule ljepote.

– Sa svojih 19 godina bila sam djevojka sa tri tutule ljepote, a da su sve tri bile aktuelne. Pored titula naravno tu su mnogobrojni editorijali za magazine, modne kuce, revije, fashion week-ovi…

Bila je druga pratilja tadašnje misice Bosne i Hercegovine, zatim je otišla na polufinalni izbor za najboljeg Fashion TV modela.

Podrži eTrafiku

– Izbor za Miss BiH imao je pripreme u Bodrumu u Turskoj. Trajale su mjesec dana i pored stalnih koreografija kojih se i dan danas u detalje sjećam, imale smo vremena za odmor na plaži, odbojku, kupovinu i slično. A što se tiče Fashion TV-a, pobijedila sam na prvom izboru u Sarajevu i sa još 9 djevojaka osigurala prolaz na polufinale na Kipru. Tu sam takodje postigla uspjeh kao najbolji model Fashion TV-a.

Međutim, finale FTV-a zbog loše organizacije nikada nije održano, ali mi ne sumnjamo da bi se Maja i tu okitila još nekom titulom. Njenu ljepotu i talenat prepoznali su i ljudi iz Turske, pa je prošlo ljeto sarađivala sa tamnošnjim agencijama.

– Da, prošlo ljeto smo saradjivali sa njihovim najpoznatijim kreatorom Ramazzo kolekcije, zatim tu je bio editorijal za novi hotel i druge revije. Njihova modna industrija se mnogo razlikuje od naše. Ali koliko god je u nekim stvarima puno bolja, tako je u nekim lošija. Smatram da je sve stvar karaktera i da se bez njega u ovom poslu ne može uspjeti.

Mnoge poznate i uspješne osobe spremne su mnogo toga uraditi za sopstveni uspjeh, pa smo i nju pitali dokle je spremna ici.

– Jedino sto sam spremna uraditi je povesti računa o sebi, o načinu ishrane, kosi, tenu… To su stvari koje čine dobro modela, kada se dovedu u red , a kad je model dobar onda uspjeh slijedi.

 Nije jedna od onih manekenki koje su stalno našminkane, možete je vidjeti sasvim prirodnu na jutarnjim kaficama, fakultetu, ali ni na večernjim izlascima ne prefirira jaku šminku. Studentkinja je komunikologije i jednog dana želi da se javnosti predstavi kao dobar i kvalitetan menadžer, a ne kao playboy zečica, što je i odgovor na naše pitanje da li bi se slikala za Playboy magazin. Pitali smo je šta bi uradila da mora birati između ljubavi i posla kojim se bavi.

– Ako je to pravi dečko koji me razumije u potpunosti i podrzava, nikad me neće dovesti u pitanje biranja karijere i ljubavi. Naprotiv, momci bi trebalo da budu ponosni kad su u vezi sa nekim ko je uspješan na bilo kojem poslovnom polju.

Na kraju našeg razgovora, Maja nam je otkrila neke ekskluzivne planove, a mi joj želimo mnogo uspjeha u ostvarivanju istih.

– U planu je izrada kataloga za novi brand na našem trzistu ženskog rublja. Učestvujem u tome na poziv dugogodišnjeg prijatelja, inače fotografa, Amera Kadica koji u saradnji s dvije agencije iz Milana otvara agenciju u Sarajevu.

 

eTrafika.net – Nadira Ahatović

Napiši komentar