fbpx

Banjalučki Trg Krajine danas je, uz radoznale poglede i veliki broj građana, izgledao kao mala istorijska razglednica “Citroën” automobila, jer je na njemu održana tradicionalna izložba oldtimera poznatog francuskog proizvođača vozila.

Po deseti put, izložba je predstavljena u okviru manifestacije “Oldtimer Citroën susret”, koju organizuje Auto-moto društvo “Krajina” iz Banjaluke. Među nešto više od 30 starih, ali ušminkanih i očuvanih “Citroën” četvorotočkaša mogli su se vidjeti primjerci stari i po pedesetak godina. Najviše pažnje i pogleda izazivali su legendarni “Spačeci”, koji su sa svojim ponosnim vlasnicima na izložbu stigli iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

“Ovakvi susreti nam potvrđuju da naša ljubav prema starim automobilima nije uzaludna i da nakon mukotrpnog rada u garažama i reparacije vozila, svoju ljubimce možemo pokazati javnosti”, rekao je jedan od izlagača iz Srbije.

Podrži eTrafiku

Njegov prijatelj, koji je u Banjaluku stigao iz Maribora, ističe kako je ljubav prema oldtimerima izuzetno skup hobi, ali da je to jednostavno ljubav.

– Ne mogu da zamislim život bez svog “Citroëna”. Gotovo svakodnevno na njemu nešto popravljam i pokušavam doći do dijelova, koji se više ne mogu nabaviti u prodavnicama – priča nam slovenački izlagač i ljubitelj oldtimera.

Svoje oduševljenje na Trgu Krajine nisu krili ni mnogobrojni građani, koji su koristili priliku da se uslikaju kod automobila koji su već odavno punoljetni.

– Došao sam iz Gradiške kako bih pogledao izložbu. Često sam na skupovima i izložbama oldtimera, a i ponosni sam vlasnik jednog starog “Mercedesa”. Sa njim danas nisam došao u Banjaluku, jer se radi o izložbi “Citroëna”. U svakom slučaju ovo što se može vidjeti je za svaku pohvalu – rekao je za eTrafiku jedan od posjetilaca današnje izložbe.

Dio atmosfere i onoga što su posjetioci mogli da vide na Trgu Krajine u Banjaluci pogledajte u galeriji fotografija koju vam donosi naš portal.

izlozba oldtimera 1    izlozba oldtimera 6   izlozba oldtimera 13 izlozba oldtimera 14  izlozba oldtimera 16       izlozba oldtimera 23     izlozba oldtimera 28

eTrafika.net

Napiši komentar