fbpx

Polaznice baletske škole “Berioska Camacaro” iz Banjaluke održale su otvoreni čas u Domu omladine gdje su članovima svojih porodica, ali i svim zainteresovanim Banjalučanima, pokazale šta su do sada naučile u školi baleta.

Ovu baletsku školu osnovala je Berisoka Camacaro iz Venecuele, nekadašnja profesionalna balerina koja je igrala za venecuelanski nacionalni baletski ansambl. Prije četiri godine doselila se u Banjaluku, a onda je odlučila da svoje znanje i iskustvo počne da prenosi na, kako kaže, veoma talentovanu banjalučku djecu.

„Prije godinu dana počela sam sa workshop časovima, a ova djeca koja večeras nastupaju počela su da vježbaju prije mjesec dana. Otvoreni čas ima za cilj da motiviše djecu i da ih pripremi za javne nastupe. Ovo je i prilika da njihovi roditelji i porodica vide šta oni rade na časovima baleta i šta su do sada naučili“, rekla nam je Berioska.

Podrži eTrafiku

Ova Venecuelanka u Banjaluci je zasnovala i porodicu i smatra da je ovaj grad sjajno mjesto za porodicu i djecu gdje ona mogu da odrastaju u bezbjednom okruženju.

„Bila sam bez posla i odlučila sam da ne sjedim kući nego da nešto pokrenem. Vidjela sam da Banjaluka nema baletsku školu i tada sam shvatila da ovdje treba da nastavim sa držanjem časova baleta što sam radila i u Venecueli. Pokrenula sam baletsku školu, a djeca vježbaju u tri grupe –  baby ballet (od 4 do 6 godina), pre-ballet (od 7 do 9) i beginner (od 9 do 10 godina ) koji počinju da vježbaju prave baletske korake“, objašnjava nam Berioska.

Časovi baleta održavaju se od ponedjeljka do petka, u zavisnosti od grupe, a termine održavanja kao i više informacija potražite na Fejsbuk stranici Berioska Camacaro Balletbalet3   balet6  balet8 balet9  balet11

 

eTrafika.net – S. Terzić/foto: G. Terzić

Napiši komentar