fbpx

Kako bi se družili i zajedno radovali praznicima, akademska slikarka i keramičarka Sonja Bikić večeras je u svojoj galeriji okupila kreativce iz Banjaluke, te zajedno sa njima okitila novogodišnju jelku unikatnim ukrasima.

Posljednje četiri godine Sonja Bikić predstavlja Banjaluku na Božićnom sajmu u Kajzerslauternu, gdje je vidjela da su unikatni ukrasi jako traženi.

“Pozvala sam umjetnike i kreativce da svako donese svoj ukras za jelku. Cilj je da se družimo i radujemo praznicima, te da se afirmiše ručni rad. Pokušavamo podići svijest kod ljudi, da prihvate naše kreacije i ljubav koju smo utkali u njih, i zajedno sa nama uživaju u tome”, govori ova umjetnica, te dodaje da svoje radove prodaje u Njemačkoj, a po odzivu kreativaca vidi da postoji zainteresovanost i u Banjaluci.

Podrži eTrafiku

Večerašnje druženje organizovano je u sklopu sajma “Sjećanje jedne zime”, koji se otvara u subotu kod Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci. Organizatorka Dragana Pranjić rekla nam je da je ideja povezivanje umjetnosti sa tradicijom, i da će svoje radove predstaviti 30 žena.

“One se bave različitim stvarima, od nakita, pletenja, keramike… Želimo pokazati djevojkama da trebaju sa ponosom nositi rukotvorine, jer iza njih stoji mašta, umjetnost i kultura”, govori ona.

Jedna od učesnica sajma i večerašnjeg druženja je Dragana Vučić koja se bavi raznim tehnikama.

“Počela sam sa heklanjem, zatim prešla na dekupaž, tutu suknjice, a sada su tu mafini. Večeras sam donijela gipsanu figuricu koju sam sama izradila, zvjezdicu, kao različite i mafine”, kaže Vučićeva.

Nakon postavljanja ukrasa na jelku, okupljeni kreativci družili su se uz slatkiše i kuvano vino.

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar