fbpx

Prema odluci sedmočlanog žirija prvi finalisti šestog Jelen Demofesta su bendovi Šine, Bas i Stega, Noisethrill i Akoben Electric. Nakon nastupa 15 takmičarskih bendova iz BiH, Srbije i Hrvatske, sinoć je na scenu tvrđave Kastel stupila bihaćka grupa Dede Putra. Kao zvijezde večeri nastupili su Dubioza Kolektiv i S.A.R.S., koji su dodatno zagrijali i onako vrelu banjalučku noć.

Dubioza je održala obećanje, pa je publika sinoć imala priliku čuti kombinaciju pjesama sa svih albuma, dok je atmosferu do usijanja dovela „Firma Ilegal“. U dobroj muzici publika je uživala nešto manje od dva sata. Uz svjetlost upaljača, mobilnih telefona izveli su pjesmu „Brijuni“. Zvucima saksafona i uz „Hvala, Banjaluko, bila si odlična“ Dubioza Kolektiv završila je koncert na šestom Jelen Demofestu.

Nakon kraće pauze, na scenu je izašao beogradski sastav S.A.R.S. Nizali su se hitovi sa novog i starog albuma, a najviše pažnje privukla je djevojčica Luna koja je izašla na binu kako bi predala poklon članovima grupe i zajedno sa Žarkom otpjevala pjesmu „Buđav lebac“. Pjesmom „Perspektiva“, uz koju je publika pjevala od prvog do posljednjeg takta, S.A.R.S se pozdravio sa Banjalukom.

Podrži eTrafiku

„Hvala, Banjaluko. Ova publika ovdje je zaista divna i zato nam je posebno drago uvijek svirati za vas“ , rekao je Žare prilikom odlaska sa scene.

Žurka na tvrđavi Kastel nastavila se na afterparty bini uz DJ Xonok do ranih jutarnjih časova.

Šesti Jelen Demofest traje tri dana. Večeras će ljubitelji dobre muzike uživati uz preostalih petnaest demobendova, Partibrejkerse, Superhikse i DJ Joma Maja&DJ Miozz. Tokom posljednje večeri Demofesta biće proglašen pobjednik, a poslije toga očekuje se promocija albuma benda Neuro i koncerti Kiril Djaikovski ft MC Wasp& TK Wonder, Plejboj i Ian Green.

eTrafika.net – M. Pralica / Foto: eTrafika.net – N. Vasiljević

Napiši komentar