fbpx

Kupi psa, jer  to je jedini način da za novac dobiješ ljubav, kaže stara narodna izreka, a kakva je to vrsta ljubavi i nesebičnog prijateljstva dobro zna Banjalučanin Benja Božanić (21), kvalifikovani vozač po struci, vlasnik Pet taksija u Banjaluci, koji saobraća ulicama grada od prvog oktobra ove godine.  

„Na ideju o Pet taksiju sam došao jer sam i sam vlasnik većeg psa, stoga sam oduvijek imao problem kako da ga sigurno prevezem do veterinara, a da mi pritom ne uneredi automobil. To me navelo da razmislim kako vjerovatno  i drugi vlasnici kućnih ljubimaca imaju slične probleme”, govori Benja za eTrafiku.

Nije naišao na negodovanje i neodobravanje od strane okoline, jer je, kako kaže, Pet taksi dočekan na radost svih vlasnika kućnih ljubimaca. Kritika nije bilo, a pobrao je sve same pohvale za ovaj poduhvat.

Podrži eTrafiku

„Da bih ostvario svoj cilj bilo je potrebno mnogo truda i volje, počevši od razgovora sa samim vlasnicima kućnih ljubimaca, do razgovora sa veterinarima, i u pronalaženju idealnog vozila za ovakvu vrstu prevoza, a samim tim i dosta novca, ali sve u cilju kako bih svoju ideju sproveo u djelo. Ovo mi je trenutno primarno zanimanje, a pored toga planiram da otvorim pet šop, te da dostavljam hranu, lijekova i ostale potrepštine za kućne ljubimce, kako bih olakšao svakodnevicu vlasnika kućnih ljubimaca”, kaže on.

pet-taksi-bl-1

I sam ima kućnog ljubimca i tvrdi  da su oni nešto najljepše što sebi ili nekom drugom možete pokloniti. Često su zanemareni od strane nesvjesnih vlasnika, pa Benja ujedno apeluje na vlasnike da ukoliko ne žele potomke svojih ljubimaca, da ih kastriraju ili sterilišu, kako ne bi dolazilo do velikog broja napuštenih pasa. Isto tako, da pomognu napuštenim psima i mačkama ili barem obavijeste lokalna udruženja za zaštitu životinja.

Božanić skromno naglašava kako uopšte ne želi da priča o isplativosti samog posla.pet-taksi-bl-2

„Osmijeh vlasnika i sreća ljubimca su najveći poklon koji mogu dobiti zauzvrat.”

Planira da proširi ovaj posao ukoliko bude bilo potrebe za još jednim vozilom, a cilj je cijela paleta usluga, počevši od samog  prevoza, pansiona i centra za uređivanje, pa do pet šopa.

„Zadovoljan sam radom taksija, sve se odvija po planu i vremenom postaje sve zastupljenije kod samih vlasnika. Prevozimo kućne ljubimce, ali eventualno i njihove vlasnike na željeno odredište. Vjerujem da imaju povjerenje u mene kao  pomagača u izvršavanju njihovih potreba”, ističe on.

Mi dajemo psima naše slobodno vrijeme, raspoloživo mjesto i višak ljubavi. Zauzvrat, psi nama daju sebe cijele – to je najbolja pogodba koju je čovjek ikada sklopio. Udomite par šapica i dobićete nesebičnog prijatelja.

eTrafika.net – Zorana Stojičić

 pet-taksi-bl-5

Napiši komentar