fbpx

Izložba pod nazivom “Može i drugačije” biće otvorena u  ponedjeljak, 13. juna u 19 časova u banjalučkom Domu omladine.

Radi se o završnom događaju istoimenog projekta, koji je realizovalo udruženje građana eTrafika.net uz podršku Fondacije SHL.

“Tokom protekla tri mjeseca 10 banjalučkih studenata obučavalo se za rad na našem portalu, tako što su pronalazili mlade ljude koji postižu vrijedne uspjehe na polju aktivizma, sporta, umjetnosti, biznisa i slično, a zatim ih promovisali putem tekstova i fotografija. Objavljeno je više od 30 tekstova i 10 fotopriča o mladima koji ne žele da se predaju i dopuste da okolina uguši njihove potencijale”, kaže koordinatorka projekta Vanja Stokić.

Podrži eTrafiku

Posjetioci izložbe će imati priliku da vide fotografije snimljene tokom trajanja projekta, dobiju besplatan primjerak časopisa sa tekstovima, ali i pogledaju radove mladih ljudi o kojima se izvještavalo.

“Tekstovi su zaista bili raznovrsni, obuhvatili smo više od stotinu mladih ljudi koji dizajniraju, crtaju, obaraju sportske rekorde, bore se za zaštitu životne sredine, proizvode pivo, odjeću, igračke, namještaj… Dio izložbe je rezervisan upravo za njihove radove, kako bi posjetioci mogli direktno da vide čime se oni bave i zašto su zaslužili da se o njima piše.”

Izložba će biti otvorena do 18. juna a sve tekstove objavljene u sklopu projekta možete pogledati na ovom linku.

eTrafika.net

Napiši komentar