(FOTO) Niti jedna žena nije nevidljiva

0

Povodom Međunarodnog dana lica sa invaliditetom danas je u Banjaluci organizovana šetnja da bi se povećala vidljivost žena sa invaliditetom.

Šetnju koja je krenula od Narodnog pozorišta RS organizovala je Mreža žena sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini.

Ova akcija organizovala se pod sloganom “Niti jedna žena nije nevidljiva”.

Iz Mreže žena sa invaliditetom u BiH kažu da ovom šetnjm traže da društvo prepozna i poštuje njihovu različitost, da im pruži jednake mogućnosti za obrazovanje, zapošljavanje, političko učešće, porodicu, dom, zdravlje!

“Tražimo da samostalno odlučujemo o svojim životima i da same sebe zastupamo, tražimo da nam pružite podršku tamo gdje nam je potrebna kroz implementaciju Konvencije Ujedinjenih nacija o osobama sa invaliditetom, CEDEW konvencije i formirate politike i strategije koje će jasno prepoznavati žene sa invaliditetom kao društvenu grupu”, ističu iz Mreže žena sa invaliditetom u BiH.

Mreža žena sa invaliditetom BiH je neformalna grupa osnovana 2015. godine koja utiče na poboljšanje položaja i prava žena sa invaliditetom u društvu BiH.

Šetnja se završila u Parku Petar Kočić gdje je Antikulturni teatar Alija Sirotanović izveo performans kojim ukazuje na položaj žena sa invaliditetom u društvu u kojem živimo.

zene sa invaliditetom bl akcija (1) zene sa invaliditetom bl akcija (3) zene sa invaliditetom bl akcija (4) zene sa invaliditetom bl akcija (5)

Buka.ba – Maja Isović

Ostavite komentar