fbpx

Šest naučno-istraživačkih radova nagrađeno je večeras prilikom zatvaranja ovogodišnjeg Festivala nauke u Banjaluci.

Nagradu za najbolju naučno-istraživačku organizaciju dobili su Poljoprivredni fakultet u Banjaluci – dekan prof. dr Nikola Mićić, kao i Poljoprivredni fakultet u Istočnom Sarajevu – prof. dr Vesna Milić. Najboljim naučnim časopisom proglašena je Acta economica – prof. dr Dragan Mikerević, dok je nagradu za najbolju naučnu knjigu dobio prof. dr Ljubomir Zuković. Ratko Darda dobitnik je nagrade za prvi ciklus studiranja, Radoslav Pantić za drugi, a Vladimir Vujović za treći ciklus studiranja.

Akademik prof. dr Ljubomir Zuković, koji je osvojio nagradu za najbolju knjigu pod nazivom “Ep guslara o velikom ratu”, ističe da mu je bila velika čast da bude dio ovakve manifestacije.

Podrži eTrafiku

“Veoma mi je drago što sam večeras prisustvovao ovakvom događaju, što su ljudi primijetili moj rad. Ovakva jedna nagrada za mene predstavlja veliki značaj i želju da se i dalje bavim ovakvim radom”, navodi on.

fn dodjela nagrada (3)

Ministar nauke i tehnologije RS Jasmin Komić istakao je da se Festival nauke organizuje petu godinu zaredom, čime postaje dio tradicije Banjaluke.

“Festival nauke je veoma značajan jer je imao priliku da približi posjetiocima svijet nauke i tehologije, što se moglo primijetiti kroz ova dva dana”, naveo je Komić.

fn dodjela nagrada (4)

Festival je otvoren juče u Domu omladine, a posjetioci su tokom dva dana imali priliku da vide različite eksperimente, hologram, robot od lego kockica, 3D štampač, lasere, Teslin transformator, kolekciju insekata… Ulaz je bio slobodan, a pored postavki u Domu omladine, posjetiocima je na raspolaganju bio i Planetarijum u Banskom dvoru.

 Povezane vijesti: (FOTO) Od insekata do robota: Raznovrsna ponuda Festivala nauke

eTrafika.net – Dragana Eremija

Napiši komentar