fbpx

Izložba slika pod nazivom “Razgovori” umjetnice Alise Bekamović Teletović otvorena je sinoć u Galeriji “Sonja Bikić” u Banjaluci.

Posjetiocima je predstavljeno 16 slika različitih formata, koje će biti u galeriji narednih desetak dana. Autorka nam je rekla kako je izložba rezultat jednog lijepog drugarstva koje se desilo u Sarajevu prije nekoliko mjeseci.

“Sonja Bikić i ja smo se upoznale na Zimskom bazaru i tada me je pozvala da dođem u galeriju, na šta sam odmah pristala. Uglavnom radim sa velikim formatima, ali sam sada htjela pokazati i manje slike su uvijek tu, ali ih uvijek zapostavim. Nekako ih uvijek ostavljam po strani, a ustvari pričaju mnogo više. To su moje misli i osjećanja povodom povratka, razgovori same sa sobom. Slike su u velikoj mjeri autobiografske i osjećajne. To su moje emocije koje su ekspresne i figurativne, koje vidim u svojoj glavi kada radim pa ih prenesem na platno”, kazala je ona za eTrafiku.

Podrži eTrafiku

Alisa Bekamović Teletović slika već 20 godina, do sada je imala 18 samostalnih i nekoliko kolektivnih izložbi. Porijeklom iz Mostara, živjela je 17 godina u Australiji, gdje je završila studije umjetnosti, a zatim i dizajna. Posljednje četiri godine živi u Sarajevu, a sinoć nije krila radost što je ovu izložbu otvorila upravo u Banjaluci, gradu gdje je rođena. Alisa Bekamović Teletović (5) Alisa Bekamović Teletović (6) Alisa Bekamović Teletović (7)

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar