fbpx

Zbog ogromnog broja pitanja studenata i traženja da se konkurs za učestvovanje na projektu „Može i drugačije“ otvori za sve, odlučili smo da im udovoljimo.

Prema prvobitnoj zamisli, predviđeno je da na projektu učestvuje 10 studenata i skorijih diplomaca novinarstva i komunikologije, ali je od danas taj konkurs otvoren za sve banjalučke studente i skorije diplomce.

Radi se o projektu čiji je cilj da promijeni percepciju mladih o sopstvenim mogućnostima i ulozi u društvu. Deset mladih volontera će pisati priče o mladim osobama iz raznih socijalnih kategorija koje su ostvarile vrijedne uspjehe u poslovnoj, obrazovnoj, kulturnoj ili društvenoj sferi.

Podrži eTrafiku

Konkurs će biti otvoren do osmog marta u podne, a potrebno je poslati motivaciono pismo na adresu konkurs@etrafika.net. Motivaciono pismo bi trebalo da sadrži opšte informacije o kandidatu, kao i prijedlog i kratak opis priče koju bi radili u sklopu projekta.

Učesnici dobijaju:

– Kratku obuku o radu na portalu i projektu, u trajanju od 7 dana
– Praktičan rad koji podrazumijeva pisanje tekstova o mladim ljudima koji su nosioci promjena u svojoj sredini. Oprema i uslovi za rad su obezbijeđeni.
– Izložbu, kao i štampanje časopisa sa nastalim radovima
– Diplomu za rad na projektu
– Mogućnost da postanu stalni dio ekipe eTrafike

Od učesnika se traži:

– Prisustvo predavanjima u sklopu obuke i sastankcima u sklopu projekta
– Pisanje tekstova na dogovorene teme i poštovanje rokova

Projekat „Može i drugačije“ traje od 23. februara do 24. aprila, a u sklopu njega biće objavljeno 40 autorskih radova o uspješnim mladim pojedincima iz svih dijelova BiH.

Ovaj projekat omogućila je donacija njemačkih srednjoškolaca i srednjoškolki putem Fondacije SHL u Sarajevu, i svi stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu ne odražavaju nužno stav SHL-a, već isključivo autora.

Projekat ne bi bilo moguće realizovati ni bez značajne podrške Hypo Alpe Adria banke, koja je donirala opremu neophodnu za rad.

eTrafika.net

Napiši komentar