fbpx

Nekoliko desetina studenata iz Studentskog centra Nikola Tesla i građana Banjaluke podržali su danas Željka Vulića i njegovu porodicu.

Oni su se okupili ispred kuće porodice Vulić odakle su sa mnogobrojnim parolama u rukama i pištaljkama u ustima krenuli ka Palati predsjednika i zgradi gradske uprave.

Uprkos policiji koja nije dozvoljavala pristup Palati i opštini, studenti nisu odustali pa su u jednom trenutku uspjeli da dođu do zgrade gradske uprave gdje su uzvikivali “Lopovi” i “Doći će vam kopilad”. Nakon toga demonstranti su mirno prošetali do Trga Krajine, a kad su opet najišli na kordon policije koji ih je čekao poručili su im: “Hvala na saradnji, vidimo se u srijedu”.

Podrži eTrafiku

Željko Vulić je za eTrafiku kazao da je juče proživio teške trenutke u svom životu, ali da mu je podrška njegovih sugrađana dala snage da se i dalje bori.

“Ova podrška mi neizmjerno znači. Juče kad sam bio u pritvoru i kad sam čuo da ljudi skandiraju moje ime ja sam odmah došao sebi. Želio bih da im se od srca zahvalim jer ono što sam ja doživio juče kad su oni došli da mi pruže podršku je neopisivo,” rekao je Vulić.
On se osvrnuo i na jučerašnj događaje prilikom njegovog hapšenja, ali i na vrijeme provedeno u pritvoru.
“To je bila prava turtura. Niko mi ništa nije govorio i samo su me premještali iz jedne prostorije u drugu. Užas. A što se paljenja dušeka u pritvoru tiče, ja pretpostavljam da je to montirano da bi se ja što duže zadržao u pritvoru”, objasnio je Vulić za naš portal.

Jelena Jevđenić ispred građanske inicijative Park je naš rekla je za etrafiku da će oni istrajati u zahtjevanju obustave građevinskih radova.
“Mi zahtjevamo da se obustave građevinski radovi dok sud ne donese konačnu odluku. Očekujemo da će nadležni organi već u ponedjeljak reagovati po ovom pitanju i  nastavićemo da dolazimo  ovdje i pružamo podršku porodici Vulić”, poručila je Jevđenićeva.

Podsjećamo, Željko Vulić je juče ujutro priveden zajedno sa mlađim sinom Draganom, zbog navodnog ometanja građevinskih radova firme “Grand-trejd” koja u Picinom parku gradi Siti centar. Prilikom privođenja policija ih je obojicu pretukla, zbog čega je Vulić izazvao i požar u pritvorskoj jedinici. Dragan Vulić pušten je iz pritvora sinoć, a njegov otac Željko jutros.

 

 

eTrafika.net – Milovan Matić

Napiši komentar