fbpx

IN fondacija, fondacija za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih u Bosni i Hercegovini (INF), u subotu, 25. maja, po drugi put organizuje „Igrosvijet“ igre bez granica za djecu u BiH. I ove godine će se Igrosvijet održati u Vodenom parku Aquana u Banjaluci.

Izvor: Saopštenje

Događaj ima za cilj da promoviše pozitivne vrijednosti u odrastanju i razvoju djece, kroz aktivnosti gdje djeca mogu naučiti nove stvari i razvijati maštu, kreativnost i različite vještine.

Podrži eTrafiku

“Ove godine smo organizovali još veći broj radionica i aktivnosti za djecu, pa će tako djeca imati priliku da slikaju, plešu, sviraju, bave se sportom, nauče nešto o baštovanstvu, izrade predmete od filca ili recikliranog materijala,  upoznaju se sa kineskom kulturom i tradicijom, kako da snimaju video materijale, prave eksperimente, nauče neke izviđačke vještine, a pored svega toga dobro se zabave i provedu lijep dan u prirodnom okruženju”, navode organizatori.

U drugom dijelu događaja planirane su i aktivnosti koja će imati za cilj da promovišu filantropiju i veću uključenost firmi i pojedinaca u brigu o djeci i to kroz trku gumenih dječjih patkica. Patkice će biti numerisane, a najbrže će osvojiti nagrade. Sva prikupljena sredstva će biti usmjerena u programske aktivnosti IN fondacije.

Napiši komentar