fbpx

Bacanjem bijelih ruža i srca u vodu, grupa “Pravda za Davida” obilježila je danas u 11:45 na ušću Crkvene u Vrbas godišnjicu pronalaska tijela Davida Dragičevića (21).

Piše: Vanja Stokić

Ovo mjesto i vrijeme odabrani su jer je 24. marta 2018. godine u 11:45 na ušću Crkvene u Vrbas pronađen David Dragičević. Već nakon dva dana organizovana je konferencija za novinare u Policijskoj upravi Banjaluka, gdje je navedeno kako se David u noći nestanka (18. mart) pod uticajem alkohola i narkotika potukao sa više osoba, zatim opljačkao kuću porodice Rađen u naselju Lauš, a zatim pao ili namjerno skočio u Crkvenu, koja ga je šest dana nosila do Vrbasa.

Podrži eTrafiku

“To znači da je njegovo tijelo 1.500 metara putovalo ovom kanalizacijom sve do mjesta na kome je i pronađen. Ono što treba istaći jeste da niko, ama baš niko ne vjeruje u tu policijsko-tužilačku verziju događaja. Pogotovo ne vjeruju ljudi koji su iz Banjaluke i koji znaju šta je Crkvena. Ono što smo saznali i što su nam potvrdili vatrogasci, pripadnici ronilačkih klubova, kao i medicinski radnici, jeste da tijelo koje je provelo šest dana u vodi sigurno ne izgleda onako kako je izgledalo Davidovo tijelo”, kazao je danas član grupe “Pravda za Davida” Ozren Perduv.

Prema policijskom izvještaju, u Davidovim džepovima pronađene su ukradene stvari iz kuće rađen – 180 KM, usb, čakija i ključevi. Njegova porodica i članovi grupe tvrde da su predmeti podmetnuti.

“Mrtvozornik je na mjestu pronalaska tijela pregledao Davidove džepove i u njima nije pronašao ništa, odnosno nije našao predmete koji se kasnije pojavljuju na obdukcionom stolu. Davidove ruke su bile zgrčene u odbrambenoj formi, što ukazuje na to da je bio ukočen i da je u pitanju mrtvačka ukočenost, koja ne traje duže od 36 sati. Davor je nekoliko puta isticao da kada je otišao na identifikaciju tijela, nije osjetio neprijatne mirise. Kazao je da David izgleda kao da je tek zaspao. To uporedite sa činjenicom gdje oni kažu da je on šest dana bio u kanalizaciji. Crkvena je puna štakora, a njegovo tijelo nema nijednog ugriza”, ističe Perduv, dodajući da porodica i članovi grupe vjeruju da je David samo položen u Crkvenu, nakon što je ubijen.

Nekoliko dana nakon pronalaska Davidovog tijela, 350 metara od mjesta njegovog navodnog pada u vodu, pronađen je i laptop za koji policija tvrdi da je ukraden iz porodične kuće Rađen.

“Razgovarali smo sa profesorima nešg Univerziteta koji se bave fizikom, a oni su nam rekli da ne postoji ni teoretska mogućnost za to. Kada bi to bilo tačno, osnovni zakoni fizike ne bi vrijedili”, govori Perduv.

Građani su danas na mjestu pronalaska Davidovog tijela palili svijeće i položili cvijeće, kao i keramičku ploču sa njegovim imenom. Davidovo tijelo je prošle sedmice ekshumirano sa Novog groblja u Banjaluci i sahranjeno na groblje nadomak Beča.

“Danas je 364. dan kako smo se spontano okupili i stali uz porodicu Dragičević. Odustajanja nema u traženju istine i pravde. Ostajemo do kraja uz njih. Mir i dostojanstvo su naše najjače oružje i ono čega se grupa ‘Pravda za Davida’ drži”, poručio je član grupe Dragan Dabić.

Napiši komentar