fbpx

Banjalučka policija večeras je bila raspoređena u manjim grupama po Trgu Krajine, te je sa sobom imala i službenog snimatelja. Članovi grupe “Pravda za Davida” se nisu zadržavali na Trgu.

Piše: Vanja Stokić

Građani su 303. dana postojanja grupe “Pravda za Davida” zapalili svijeće ispred Hrama Hrista Spasitelja, gdje su se zadržali oko 30 minuta.

Podrži eTrafiku

Nakon toga su se mirno razišli, pri čemu je dio njih na putu do svog narednog odredišta prešao preko Trga Krajine, ali se tu nisu zadržavali. Na Trgu se nalazila policija rapoređena u manje grupe, dok se sa njima nalazio i policijski snimatelj, koji prilikom nereda snima učesnike zbivanja i tako stvara dokazni materijal.

Na Trgu su bili prisutni i građani raspoređeni takođe u manje grupe, a među njima nismo prepoznali članove grupe “Pravda za Davida”. Policija od njih nije tražila da napuste ovu površinu.

Podsjetimo, građani su sinoć nakon paljenja svijeća ispred Hrama došli na Trg i počeli pjevati “Klinca iz geta”, a desetak policajaca je odmah reagovalo i tražilo od njih da se udalje. Jedan muškarac je priveden jer je odbio da to uradi, dok je drugi priveden jer je podigao pesnicu u vazduh. Iako su građani tražili odgovor na pitanje šta je konkretno njihov prekršaj ili zločin, informacije nisu dobili.

Sve se završilo tako što je 12 policajaca “čuvalo” dvije žene koje su odbile da odu sa Trga. Nakon dvadesetak minuta, svi su se razišli.

Nova privođenja u Banjaluci: Dvanaest policajaca na dvije žene

Napiši komentar