fbpx

“Tiho u noći zvijezde sijaju, otvaraju mi oči. Mjesec obasjava put, moram poći! Kroz svaki strah koji mi mozak koči, Vavilon će pasti, taj dan će doći. I do tada svakog dana skupljam snagu, ljudi u sistemu odani su vragu. Što me dalje iz tame u sjetlost tjera, stižu nova djeca, stiže nova era. Djeca svjetlosti – sijemo novo sjeme.”

Piše: Vanja Stokić

Ovo su stihovi pjesme koju je napisao David Dragičević (21), a koja je pronađena nakon njegovog ubistva. Prvi put je predstavljena javnosti u dokumentarnom filmu “Dijete”, koji je snimila Elma Kazagić za Federalnu televiziju.

Podrži eTrafiku

“Možemo li svi skupa razumjeti kako je ne dostići istinu, izgubiti porod, bližnjega svoga, kako i koliko boli? Na ovo odgovara novi dokumentarac”, stoji u opisu ovog filma.

U nepunih 30 minuta smjenjuju se Davidovi roditelji, prijatelji, članovi porodice. Njegova baka govori kako se svaki put radovao njenim uštipcima, njegova prijateljica kako je stao u njenu zaštitu, njegov prijatelj kako mu nije bilo ravnog u poznavanju računara…

U nepunih, ali vrlo emotivnih 30 minuta, Davidov otac Davor Dragičević govori da mu je sin stalno pred očima, ali da ga ne sanja. Majka Suzana Radanović se sjeća posljednjeg susreta, kao i osjećaja da nešto nije u redu, kada je saznala da joj je sin nestao.

Napiši komentar