Pseći bazar: Banjalučani pomogli napuštenim psima

0

Građani Banjaluke imali su priliku da sinoć na humanitarnom Psećem bazaru kupe majice, šolje, bedževe, prisvjeske, magnete, keksiće, marame… sa motivima pasa i šaljivim natpisima, te svojom kupovinom pomognu napuštenim psima. Riječ je o akciji koju je organizovalo udruženje eTrafika.net u partnerstvu sa kafićem Yoko, dok je pomoć namijenjena psima koje trenutno čuva Svjetlana Trifunović u Kotor Varoši.

Piše: Vanja Stokić

Pored kupovine predmeta, posjetioci su donijeli veći broj starih peškira, jorgana, dekica, prostirki i slično, što je neophodno kako bi psi tokom hladnom i vlažnog vremena ostali na suvom i toplom. Među donacijama se našla i poneka konzerva, kesica keksića, igračka, povodac i okovratnik. Takođe, organizovano je druženje sa dvije ženke koje traže dom – Zagitom i Laurom.

Donirane stvari

Odziv na događaj je bio jako dobar i građani su pokazali želju da pomognu ovim životinjama. Prikupljeno je ukupno 1.046 KM, ali kada se “podvuče crta” i isplate troškovi nabavke materijala i štampanja predmeta koji su se prodavali, ostaje svega 162 KM. Taj novac će se potrošiti na dvije kastracije i jednu sterilizaciju uličnih pasa.

Mnogo hvala svima koji su pomogli na bilo koji način, a posebno Mili Jovanov koja nam je dizajnirala majice, šolje i naljepnice. Ukoliko želite da kupite neku od preostalih stvari sa Psećeg bazara, posjetite Facebook stranicu Udomljavanje životinja Kotor Varoš.

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.