fbpx

“Što se tiče mene, vrijeme vam je isteklo. Iz samog spisa tužilaca ima i previše dokaza da svi budu pohapšeni. Vrećo i Lepiru, koga ste uhapsili?”, upitao je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, tokom 184. okupljanja na Trgu Krajine.

Piše: Vanja Stokić

Na opasku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, da se grupa Pravda za Davida neće nalaziti na 08. oktobra, dan nakon izbora, Dragičević ističe da će se tu vječno nalaziti drvena pesnica i da će se trg zvati po Davidu. On je takođe pozvao na još jedan veliki skup u Banjaluci, koji će se održati 05. oktobra.

Podrži eTrafiku

“Petog oktobra sve i jedan pripadnik MUP-a može da skine značku i uniformu i da stane na stranu istine i pravde, u protivnom će biti saučesnici. Neka se dobro zapitaju! Ako ćete dati život za narko mafiju i ostale… Ako ćete dati život za Dodika, Lukača, Ilića, Vreću i ostale, rizikujete život svoje djece i svog pokoljenja. A vi, gospodo, izvolite. Mi smo spremni. Petog oktobra će biti veliki skup grupe Pravda za Davida. Ko god želi, neka dođe na miran i dostojanstven način. Skinućemo ubice, zločince i saučesnike”, navodi on.

Dragičević je sa dozom ironije zahvalio međunarodnoj zajednici jer ništa nije uradila po ovom pitanju.

Daniela Ratešić iz grupe Pravda za Davida obavijestila je građane da je spremna tužba koju mogu podnijeti protiv RTRS-a, zbog svakodnevnog etiketiranja i klevetanja. Naime, građani mogu potpisati punomoć advokatu Draganu Tolimiru, koji će ih zastupati u sudskom procesu.

“U ovoj tužbi vi kao kao građani tužite ovu rtv kuću zbog klevete, jer stavlja metu na vaša čela i obilježava vas kao teroriste i plaćenike. Tužbom potražujete da se u Dnevniku 2 RTRS-a dan nakon pravosnažne presude objavi izvinjenje, zatim da o svom trošku objave presudu. Takođe potražujete na ime naknade nematerijalne štete i duševnih bolova da vam isplate 5.000 KM po građaninu, sa zateznom kamatom od presude do isplate. Kada potpišete punomoć, tužba će biti otkucana na vaše ime i predata u Sud”, naglasila je ona.

Napiši komentar