fbpx

“Javila mi se djevojka koja tvrdi da njena izjava data MUP-u nije tačna. Natjerali su je da kaže da je David te noći bio pijan i drogiran. Sada je u inostranstvu, ali će se vratiti u Banjaluku da ispravi izjavu. Imam pet svjedoka koje ne smijem nigdje odvesti, zbog njihove sigurnosti i njihove djece. Kako da ih odvedem u Tužilaštvo nakon svega? Oni su vidjeli posljednje sate Davidovog života i šta mu se dogodilo.”

Piše: Vanja Stokić

Rekao je ovo danas u Banjaluci Davor Dragičević, otac svirepo ubijenog Davida Dragičevića (21). On je održao konferenciju za medije, na kojoj je pokazao presjek dešavanja u proteklih šest mjeseci, koliko traje njegova borba za pravdu i istinu. Takođe je otišao u Okružno tužilaštvo Banjaluka po spis predmeta ubistva Davida Dragičevića, ali ga nije dobio.

Podrži eTrafiku

“Obećali su mi dati sve na uvid. Spis je hodao 30 dana od Okružnog do Specijalnog tužilaštva. Stotinu dana je trebalo da stojim na Trgu kako bi se podigla optužnica. Spis nisam dobio. Advokatu Tomiću su dali određeni dio, ostatak navodno još uvijek kopiraju. Ovog trenutka sam završio sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka”, kazao je Dragičević, koji je očekivao kompletan spis sa svim izjavama svjedoka.

On je istakao da će približavanjem izbora rasti i pritisci na njega i članove grupe Pravda za Davida, te ponovo pokazao fotografije sa obdukcije njegovog sina i mjesta pronalaska njegovog tijela.

“Ovdje vidite fotografije Davida Dragičevića u vodi. Časni i pošteni vatrogasci su ga pronašli na suhoj pješčanoj površini. Ako su ga izvukli sa takve površine, otkud fotografije njega u vodi? Na jednog fotografiji je kaiš otkopčan, a na drugoj zakopčan. Imena ubica i saučecnika čuvam za Strazbur jer ovdje institucije neće ništa riješiti”, naglasio je on.

Ponovio je da David nema ujaka, iako su se Milorad Dodik i Dragan Lukač pozivali na navodne izjave te osobe. Takođe je podsjetio da svjedokinja tuče ispred Metalske škole ostaje pri svom iskazu, iako MUP tvrdi da se njene riječi ne mogu dokazati.

“Bio sam kog gospođe Jovane Bošnjak i rekla mi je da ostaje pri svojoj izjavi, čak i da joj pobiju porodicu. Ona je tu u Banjaluci”, naveo je.

Jovanka Bošnjak tvrdi da je u noći između 17. i 18. marta, kada je David nestao, sa svog balkona vidjela grupu muškaraca kako tuče jednu osobu na parkingu Metalske škole. Za peti oktobar Davor Dragičević najavljuje da će se preseliti na Trg, a već je poslao dopise svim strankama da mu se pridruže na svakodnevnim okupljanjima.

“Pred lice pravde trebaju izaći svi koji su krivi. Trebam izaći i ja ako sam nešto pogrešno rekao. Očekujem pomoć Evropske unije, zemalja potpisnica Dejtonskog sporazuma, Rusije i SAD. Treba mi pravo na život, koje je starije od nacije. Niko nema pravo oduzeti tuđi život”, istakao je on.

3 Komentara

  1. Sta reci ovu bagru što hara R-Srpekom naroda netreba dozvoliti ni da hoda po noj a kamoli da valda u njoj. Monstrumi prokleti bili sta ste ovo djetetu ucinili 😭😭😭💔✊✊✊PRAVDA ZA SVU UBIJENU DJECU

Napiši komentar