fbpx

Stosedmog dana na Trgu Krajine u Banjaluci, popularno nazvanog Davidovim trgom, i večeras su se okupili građani kako bi javno izrazili svoje nezadovoljstvo i tražili od institucija da pronađu i kazne ubice ovog mladića.

Piše: Vanja Stokić

Nakon što je na portalu Nezavisnih novina ostavio uznemirujuću poruku i ozbiljnu prijetnju Davoru Dragičeviću, juče je uhapšen Srđan Gajić (32) iz Laktaša. Naime, on je napisao kako bi sve okupljene na Trgu trebalo pobiti, dok će Dragičevića lično on ubiti iz snajpera. Svoju prijetnju završio je nacističkim pozdravom “Sieg Heil”, karakterističnim za period Trećeg Rajha.

Podrži eTrafiku

Banjalučka policija saopštila je da su postupili po prijavi oštećenog, nakon čega su Gajića identifikovali, uhapsili i ispitali. Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naredio je da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj protiv njega.

“Kad si takav frajer, dođi ovdje da ti dam snajper da me ubiješ”, kazao je Dragičević na večerašnjem okupljanju.

On je takođe najavio još jedan veliki skup grupe “Pravda za Davida”, koji će se održati neposredno prije oktobarskih izbora. Takođe je upitao nadležne kako je moguće da je Davidov profil na Fejsbuku ugašen 19. marta, dan nakon što je nestao.

David Dragičević (21) nakon šestodnevne potrage pronađen je u koritu rijeke Vrbas 24. marta ove godine. Zvanična istraga tvrdila je da se radi o zadesnoj smrti, te da nema elemenata krivičnog djela, iako je njegovo tijelo bilo prepuno povreda. Takođe su tvrdili da je David te noći konzumirao LSD, opljačkao jednu kuću u Banjaluci, a zatim dospio u rječicu Crkvenu koja ga je šest dana nosila do Vrbasa.

Tužilaštvu su trebala puna tri mjeseca da Davidovu smrt okarakteriše kao ubistvo, dok su nedavni toksikološki nalazi pokazali da u njegovom tijelu nije bilo tragova narkotika.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet od strane pripadnika policije, a zatim šest dana mučen i silovan, da bi zatim bio ubijen i bačen u vodu. Zbog toga se građani u Banjaluci i drugim mjestima okupljaju više od 100 dana, tražeći istinu i pravdu. Velikom skupu održanom 21. aprila u Banjaluci prisustvovalo je između 10 i 15 hiljada ljudi, dok je skup održan 07. jula podržalo više od 15.000 građana.

Napiši komentar