fbpx

Devedeset i osmog dana okupljanja na Trgu u Banjaluci, građani su tražeći istinu i pravdu za Davida Dragičevića simbolično zalijepili trake preko svojih usta. Davidov otac Davor Dragičević je ponovo podsjetio da je saučesništvo u ubistvu teži zločin od ubistva, te da je kazna za ovo djelo do 45 godina zatvora.

Piše: Vanja Stokić

Dragičević se kratko obratio okupljenima, a zatim zalijepio traku preko usana.

Podrži eTrafiku

“Sve smo vam oprostili i zaboravili, djecu nećemo. Djecu nam ne smijete ubijati. Nemate prava da se igrate Boga, čak ni on sam nema to pravo”, kazao je on, držeći transparent na kome piše “Ne boj se mojih riječi već moje tišine”.

On je takođe pozvao sve građane iz regiona da mu se pridruže u subotu, 07. jula u Banjaluci, kako bi na miran i dostojanstven način tražili istinu i pravdu za Davida.

Planirano je da okupljanje počne u 19 časova, a pored Dragičevića, građanima će se obratiti i Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana Menića iz Sarajeva, kao i Spasenija Aranđelović, majka nastradale Danijele Aranđelović iz Tuzle.

Za sve one koji dolaze autobusima iz drugih gradova, obezbijeđen je parking za autobuse u krugu Banjalučkog velesajma.

“Svako ko pokuša napraviti bilo kakav incident prilikom održavanja skupa, ne samo da će time isprljati imena tragično nastradale djece, nego ćemo smatrati i da se radi o ljudima koji su u direktnoj vezi sa ubistvom. Stoga molimo građane da nam pomognu oko organizacije i održavanja reda, te da svakoga kod koga primijete i najmanju pobudu za nekorektno ponašanje, snime svojim mobilnim telefonima i ukažu na tu osobu pripadnicima MUP-a i zaštitarima”, navode iz grupe “Pravda za Davida”.

Napiši komentar