fbpx

Zbog sumnje da je fudbalskom sudiji Mladenu Đokiću nanio tjelesne povrede, Policijska uprava Banjaluka dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Branka Trninića, predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci.

Piše: Vanja Stokić

Nanošenje tjelesnih povreda spada u krivično djelo i prema Krivičnom zakonu RS, Trniniću prijeti novčana kazna ili zatvor do jedne godine.

Podrži eTrafiku

“Predmet je dodijeljen u rad postupajućem tužiocu i rješavaće se po redosljedu zaprimanja prijava”, rekli su nam u Tužilaštvu.

Krivični zakon RS

Trninić se tereti da je Đokića napao tokom fudbalske utakmice na Danima studenata u Banjaluci, 19. aprila ove godine. Prema izjavama svjedoka, Trninić je Đokića udario pesnicom u potiljak.

“U jednom trenutku je došlo do svađe sa sudijom, Trninić se zaletio na njega i udario ga u glavu. Momak je bio krvav!”, potvrdilo je više izvora za eTrafiku, dodajući da je incident vidjelo oko 200 studenata koji su pratili utakmicu, a nakon napada su skandirali Trniniću da podnese ostavku.

U razgovoru za eTrafiku Trninić je porekao svoje učešće u incidentu, te naveo da će istražni organi utvrditi šta se zapravo desilo. Istog dana je na stranici Studentskog parlamenta objavljen demanti navoda eTrafike, koji je jako brzo povučen.

“Nemoguće je da ja sa terena udarim sudiju koji je bio na tribinama. Nadležni organi će utvrditi ko je kriv. Nisam ga udario i to je to”, rekao je on za eTrafiku.

Objava i komentar na zvaničnoj Facebook stranici Studentskog parlamenta

Studentski parlament se više nije oglašavao po ovom pitanju, dok je Univerzitet osudio incident i najavio konkretne mjere kada bude završena zvanična istraga.

“Univerzitet u Banjaluci najoštrije osuđuje svaki oblik nedoličnog ponašanja i izražava duboko žaljenje zbog nemilog događaja koji se desio na manifestaciji od izuzetnog značaja za Univerzitet. Nakon što dobijemo sve relevantne izvještaje od istražnih organa, učesnika ovog nemilog događaja i predstavnika Studentskog parlamenta, Univerzitet će preduzeti konkretne poteze”, saopšteno je portalu eTrafika iz Rektorata.

Povezani tekstovi:

Nasilje na Studentskim igrama: Predsjednik Parlamenta udario sudiju!

Svi osuđuju Trninićev napad, samo Parlament ćuti

Policija dostavlja izvještaj protiv Trninića, Studentski parlament i dalje ćuti

Napiši komentar