fbpx

Osamdeset i trećeg dana okupljanja za Davida Dragičevića na Trgu Krajine u Banjaluci, najviše je bilo riječi o predstojećoj sjednici Narodne skupštine RS, na kojoj će narodni poslanici razmatrati zaključke do kojih je došao Anketni odbor, sačinjen da bi sagledao sve relevantne činjenice u vezi tragične smrti Davida Dragičevića (21).

Piše: Vanja Stokić

Anketni odbor izrazio je sumnje da je David Dragičević ubijen i da njegova smrt nije zadesna, kako to tvrdi zvanična istraga. Članovi odbora takođe smatraju da su institucije činile propuste prilikom dosadašnje istrage.

Podrži eTrafiku

“Da li će Narodna skupština legalizovati ubistva naše djece? Tada će sve biti kristalno jasno, mada je nama sve već poznato. Zapitajte se gdje se ujutru budite, gdje djecu odgajate, gdje radite i gdje živite”, rekao je večeras Davidov otac Davor Dragičević, dodajući da želi samo istinu i pravdu.

Sjednica Narodne skupštine zakazana je za 19. jun, a predsjednik RS Milorad Dodik već je u medijima najavio da poslanici vladajuće koalicije neće prihvatiti izvještaj Anketnog odbora. To je navelo opoziciju i građane da se zapitaju da li je predsjednik ovim činom naredio poslanicima da glasaju po partijskoj dužnosti.

“Jesu li svjesni da su svjesni da su oni narodni poslanici, da ih je narod odabrao tu gdje jesu i da trebaju raditi za dobrobit tog naroda? Svako ko ima imalo ljudskosti u sebi trebalo bi da u tom trenutku razmišlja kao čovjek, a ne kao partijski poslušnik. Ruka gore obilježiće ih kao čovjeka, kako nekoga koga će istorija pamtiti po činjenju nečega pravedenog za sve nas. Ako sada ne pokažeš sada da si čovjek, drugu šansu ti narod neće dati, pamtiće te kao izdajnika i poslušnika koji je ispred naroda stavio lične interese. Ćutati kada tvoja riječ može učiniti mnogo za narod ravno je zločinu nad narodom”, istakla je Daniela Ratešić u ime grupe “Pravda za Davida”.

David Dragičević nestao je u Banjaluci 18. marta, da bi njegovo tijelo puno povreda bilo pronađeno u koritu rijeke Vrbas šest dana kasnije. Pripadnici MUP-a RS optužili su ga da je narkoman i provalnik, kao i potencijalni samobica, a građani su nepovjerovavši u ovu njihove navode odlučili da se svake večeri javno okupljaju i traže pronalaženje i procesuiranje odgovornih za njegovu smrt.

Napiši komentar