fbpx

“Tužilaštvo i MUP nam ne smiju reći istinu zato što je previše surova. Imam nove snimke, ne budete li do oktobarskih izbora riješili mučenje i ubijanje Davida Dragičevića, sve dokaze i video zapise ću objaviti, neka svijet vidi u kakvom mraku živimo i kako se ubija budućnost ove zemlje. Kako se ubija dvadesetjednogodišnjak – surovo i bez grama savjesti.”

Piše: Vanja Stokić

Rekao je ovo Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida Dragičevića (21), na večerašnjem okupljanju u Banjaluci.

Podrži eTrafiku

“Htjeli ste da prizna. Nije priznao, bio je veći čovjek od mene. Dostojanstven i hrabar, nije poklekao, a neću ni ja. Uz nas je više od 90 posto časnih pripadnika MUP-a, Tužilaštva i drugih institucija”, dodao je on.

Dragičević je pozvao dvije djevojke, koje su 18. marta, noći Davidovog nestanka, u 2:32:41h, bile sa njim, da dođu na Trg i kažu šta znaju.

“Znam da je jedna djevojka maltretirana u MUP-u, prijetili su joj zatvorom i novčanom kaznom. U 2:41:12h su tu tri momka, jataka, koja kasnije ulaze u kuću u ulici Velibora Janjetovića”, kaže Dragičević, podsjećajući na optužbe MUP-a RS da je njegov sin David u noći nestanka opljačkao kuću u banjalučkom naselju Lauš, a svoje tvrdnje su potkrijepili snimkom za koji su tvrdili da predstavlja Davida kako ulazi i izlazi iz te kuće.

Podsjetio je i na veliki skup građana, koji se organizuje u Banjaluci 07. jula, te najavio da će tada grupa “Pravda za Davida” pokazati svu svoju snagu.

“On je bio budućnost ove zemlje, sportista, umjetnik, poznavalac informatike. Ubili ste ga 26. marta na konferenciji za novinare, probajte ga ubiti drugi put i vidjećete šta će biti. Još uvijek sam staložen i miran, iako mi je šest dana moj sin masakriran, silovan i ubijen”, naglasio je.

David Dragičević nestao je u Banjaluci 18. marta, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je u rijeci Vrbas šest dana kasnije. MUP RS je već nakon dva dana saopštio da se David u noći nestanka tukao, drogirao i opijao, nakon čega je opljačkao kuću u obližnjem naselju, a zatim slučajno ili namjerno dospio u rječicu Crkvena koja ga je šest dana nosila do Vrbasa. Do sada su urađene dvije obdukcije, koje su utvrdile brojne povrede na njegovom tijelu, a otac je najavio i ekshumaciju zbog treće obdukcije.

Napiši komentar